Χωρίς Αντετοκούνμπο ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη με τη Ρεάλ: «Δεν είναι must win παιχνίδι για εμάς», λέει ο Αταμάν

File Photo Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ergin Ataman (Εργκίν Αταμάν), αντιδρά, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το Final 8 Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, στο γήπεδο Ηρακλείου Κρήτης, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ




Τη δυσκολία της αυριανής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, για την 27η αγωνιστική της Euroleague, αναγνώρισε ο Εργκίν Αταμάν, τονίζοντας ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να αγωνιστούν με αυτοπεποίθηση, ενώ υπογράμμισε ότι η «μάχη» με τους πρωταθλητές Ευρώπης δεν είναι «must win» για το «τριφύλλι».

«Απομένουν οκτώ αγώνες για το φινάλε της regular season», είπε αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πριν την έναρξη της προπόνησης στο Wizink Center και συνέχισε: «Όλα τα ματς είναι πολύ δύσκολα. Για εμένα, ο αγώνας με τη Ρεάλ δεν είναι ο πιο δύσκολος. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σε αυτό το γήπεδο όμως δεν είναι must win παιχνίδι για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ, κάτι που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο στην Αθήνα κόντρα στη Ρεάλ. Στη συνέχεια όμως βρήκαν εύκολα καλάθια και νίκησαν. Δεν θα είναι εύκολο όμως αν παλέψουμε για τον μεγάλο στόχο, θα πρέπει να παίξουμε σκληρά και με αυτοπεποίθηση σε αυτό το γήπεδο. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας».

Σχετικά με το γεγονός ότι προηγήθηκαν οι αγώνες των προκριματικών του EuroBasket 2025, είπε: «Είχαμε οκτώ παίκτες στα “παράθυρα”. Συναντηθήκαμε όλοι μας χθες στη Μαδρίτη όμως είναι το ίδιο για όλες τις ομάδες. Επίσης η Ρεάλ είχε οκτώ παίκτες. Πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση της EuroLeague, η προετοιμασία ενός αγώνα δεν είναι τόσο σημαντική. Παίζουμε ήδη πέντε μήνες μαζί. Για μένα, το πιο σημαντικό είναι η κατάσταση των παικτών και σήμερα θα κάνουμε προπόνηση στην τακτική. Δεν χρειάζεσαι μεγάλη προετοιμασία στη EuroLeague διότι κάθε δυο μέρες δίνεις αγώνα, υπάρχει ένα διάλειμμα δέκα ημερών όμως πιστεύω ότι αύριο θα συνεχίσουμε και θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ στο Κύπελλο Ελλάδας, πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ όπως κάναμε στο ΟΑΚΑ. Γιατί στο ΟΑΚΑ παίξαμε εξαιρετική άμυνα σε κάθε παιχνίδι, βγάλαμε αυτοπεποίθηση στην επίθεση όμως εκτός έδρας δεν βρήκαμε τον τρόπο, με εξαίρεση κάποιους αγώνες».

Σε ερώτηση για το πρόβλημα του Κώστα Αντετοκούνμπο, είπε: «Μετά την εξέταση των γιατρών είδαμε ότι δεν είναι ένας απλός τραυματισμός και θα το δούμε. Δεν θα παίξει ούτε στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Κολοσσό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και μετά θα δούμε την κατάστασή του. Δεν είναι κάτι απλό, αλλά ελπίζω ότι δεν είναι κάτι που θα τον στείλει στο χειρουργείο».

Όσον αφορά το τι θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός στην αυριανή αναμέτρηση, είπε: «Είχαμε πρόβλημα απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον Φαλ, στην inside άμυνα, κάναμε λάθος επιλογές. Αύριο έχουμε απέναντί μας τον Ταβάρες, πρέπει να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση, ειδικά όταν ο Ταβάρες είναι εκτός αγώνα. Παίζουμε στο γήπεδό τους, υπάρχει ο Καμπάτσο και ο Μούσα, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να πετύχουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό».

Ματέο: «Ο Παναθηναϊκός σε φτάνει στα όριά σου»

Από τη μεριά του, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, Τσους Ματέο, να ζητάει συγκέντρωση για 40 λεπτά από τους παίκτες του.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Ο καθένας έρχεται μετά από μία διαφορετική εβδομάδα. Κάποιοι έλειψαν με την εθνική τους ομάδα και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά απέναντι σε μία ομάδα που διαρκώς βελτιώνεται. Είναι μία ομάδα που σε φτάνει στα όριά σου και παίζει καλύτερα ως ομάδα. Η θέση τους στην κατάταξη αντικατοπτρίζει τη βελτίωσή τους. Πρέπει να ξεχάσουμε την περασμένη εβδομάδα, το Copa del Rey, και να επικεντρωθούμε την Ευρωλίγκα, που χρειάζεται την απόλυτή της πνευματική συγκέντρωση», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα με παίκτες κορυφαίας ποιότητας. Βελτιώνονται κι ο προπονητής κάνει εξαιρετική δουλειά. Είναι μία ομάδα που θα ανταγωνιστεί για τα playoffs και για να είναι στο Final Four. Το να παίξουμε ξανά στην Ευρωλίγκα μπροστά στους οπαδούς μας είναι ένα από τα πράγματα που μας δίνουν το υψηλότερο κίνητρο, μας φέρνει ξανά κοντά και μας κάνει να θέλουμε να τους δώσουμε ακόμη κάτι για να επευφημούν. Τρέχουμε καλό σερί στην έδρα μας και θα ήθελα να διατηρήσω τον ενθουσιασμό που έχει ο κόσμος να μας βλέπει να παίζουμε εδώ».

Για την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague δήλωσε: «Αν προκριθούμε από τώρα στα πλέι οφ θα είναι σίγουρα μία ανταμοιβή. Αλλά, αν δεν το κάνουμε, θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Εστιάζουμε μόνο στο βραχυπρόθεσμο και γνωρίζουμε πως το ταξίδι γίνεται βήμα-βήμα. Είμαστε σίγουροι λόγω της θέσης μας στην κατάταξη, αλλά δε μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα να ξεφύγουν και πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένας Μπαπέ για την Ρεάλ κι ένας ακόμα… δώρο: Ο Κιλιάν παίρνει μαζί του στο Μπερναμπέου και τον αδερφό του Ίθαν!

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: