Από το LSE στο ηφαίστειο της Κουμουνδούρου: «Είμαι ο αρχηγός, εκλέχτηκα από 150.000 πολίτες» απαντά από το Λονδίνο ο Κασσελάκης ενώ τον εγκαταλείπει ακόμη κι ο Πολάκης…

Ο Στέφανος Κασσελάκης. Στιγμιότυπο από βίντεο της ιστοσελίδας του LSE στο You Tube




Aποφασισμένος να προχωρήσει στα σχέδιά, με κάθε κόστος, εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας σε εκδήλωση του LSE με τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση», σε συζήτηση με τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν

«Eίμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., εκλέχτηκα από 150.000 πολίτες με το καθαρό μήνυμα ότι θα δώσω φωνή σε όλα τα μέλη του κόμματος για να κάνω ένα κόμμα για τα μέλη. Αυτό ήταν το μήνυμά μου από την αρχή».

«Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα που πιστεύει ότι θα είναι κυβερνητικό και χάνει με την υπερδιπλάσια διαφορά από τη Ν.Δ. είναι να ακούσει τα μέλη του. Πώς ένα κόμμα που φοβάται να ακούσει τα μέλη του φιλοδοξεί να κυβερνήσει στο μέλλον;», διερωτήθηκε.

Όταν μάλιστα ο -πλήρως ενημερωμένος για την ελληνική πολιτική σκηνή και επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου του LSE- καθηγητής Φέδερστοουν μίλησε για «βιασύνη» σχετικά με το ερωτηματολόγιο και ρώτησε γιατί δεν το έθεσε στο συνέδριο που έπεται αυτή την εβδομάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για «ψευδεπίγραφο δίλημμα».

«Γιατί το συνέδριο του κόμματος έχει πολιτικές θέσεις. Όλοι γνωρίζουν τις πολιτικές μου θέσεις. Και αντανακλώνται πλήρως στο τι κάνουμε. Το ερωτηματολόγιό μου ζητά τη γνώμη για μακρόπνοα ζητήματα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να ρωτήσουμε το οτιδήποτε τα μέλη. Το συνέδριο του κόμματος είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από το να ρωτάς τα μέλη κάτι που δεν συζητείται τώρα στο συνέδριο. Το συνέδριο αυτό δεν είναι καταστατικό», είπε.

Την ίδια στιγμή η Κουμουνδούρου κυριολεκτικά βράζει.

Η προηγηθείσα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που κατέληξε σε ένα κείμενο γεμάτο αιχμές για τον υπό αμφισβήτηση αρχηγό, συνεκλήθη εκ νέου για τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, ενώ ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να επιστρέψει από το Λονδίνο το απόγευμα της Δευτέρας.

Εάν προσέλθει στη συνεδρίαση, θα θεωρηθεί ένα βήμα εκτόνωσης. Αλλά αν επιλέξει εκ νέου να μην ανταποκριθεί στην πρόσκληση-πρόκληση, τότε όλα δείχνουν σύγκρουση μέχρι τέλους.

Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας συγκάλεσαν εκτάκτως συνεδρίαση, μετά το σοκ που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο Στ. Κασσελάκης για αλλαγές στη φυσιογνωμία, τα σύμβολα, ακόμη και στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος όχι μόνο δεν συνδέθηκε από το Λονδίνο, αλλά έστειλε μια επιστολή-φιρμάνι προς τα μέλη του οργάνου, με την οποία επέμενε στις θέσεις του, ενώ επέρριψε στους ίδιους την ευθύνη για την εικόνα του κόμματος και τους κάλεσε να μην κυνηγούν χίμαιρες.

Στη φορτισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που διήρκεσε έξι ώρες, υπήρξαν προτάσεις ακόμη και για συλλογή υπογραφών προκειμένου να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου ενδεχομένως να έμπαινε και ζήτημα πρότασης μομφής κατά του κ. Κασσελάκη.

Το κλίμα ήταν τόσο τεταμένο που ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Γνωστά πάντως έγιναν τα εξής:

Ολγα Γεροβασίλη: Η επιστολή επιστρέφεται
«Λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο πρόεδρος, θα του μετέφερα ότι αυτή η επιστολή επιστρέφεται» φέρεται να είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Παύλος Πολάκης: Είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας, γιατί στήριξα τον Κασσελάκη
Ο Παύλος Πολάκης, μέχρι πρότινος ένθερμος υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, φέρεται ειπών προς τα μέλη του οργάνου το εξής: «Είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας, γιατί τον στήριξα το καλοκαίρι».

Τέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε πυρά κατά του Στ. Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας τη συνεχή υποχώρηση της κοινωνικής και δημοσκοπικής επιρροής του κόμματος. Επέρριψε τις ευθύνες για αυτό στον ίδιο τον κ. Κασσελάκη και στους συνεργάτες του και εκτίμησε ότι «η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών»

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το γάντι και απαντά στον Κασσελάκη: Δεν είμαστε αρχηγικό κόμμα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: