178 μετανάστες με σαπιοκάραβα διασώθηκαν στα νότια της Κρήτης σε λίγες ώρες

File photo: Διάσωση μεταναστών EPA, SPANISH AIR FORCE HANDOUT




Ακόμα 63 μετανάστες βγήκαν στα νότια του νομού Ηρακλείου, με τη μεταφορά τους από τη θάλασσα στην ξηρά να γίνεται σταδιακά από τις 4 τα ξημερώματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους περισυνέλεξε εμπορικό πλοίο και εν συνεχεία μετεπιβιβάστηκαν σταδιακά σε σκάφος του Λιμενικού που τους έβγαλε στην στεριά.

Να σημειωθεί ότι στις Λιμενικές Αρχές είχε φθάσει πληροφορία και για δεύτερο σκάφος μεταναστών νοτίως της Κρήτης, κάτι όμως που δεν φέρεται να επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

Νωρίτερα, χθες, όπως έγραψε αναλυτικά το Cretalive, είχαμε τη  διάσωση 72 μεταναστών που εντοπίστηκαν να πλέουν με ξύλινο ψαροκάικο νότια της Κρήτης, όλοι άνδρες, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί ανήλικοι.

Οι άνθρωποι περισυνελέγησαν από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες. Ωστόσο, χθες το απόγευμα βρέθηκαν ακόμα 43 άτομα στην παραλία Ίλιγγας των Σφακίων.

Κινητοποιήθηκε το λιμενικό και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά τους στα Χανιά.

Mε πληροφορίες από cretalive.gr
Ελλάδα Αθήνα

Εφοδος του Λιμενικού στη Χίο [δείτε το video]: Σύλληψη πλοιάρχου δεξαμενόπλοιου που ναυτολόγησε τρεις επιθεωρητές χωρίς τη συγκατάθεσή τους

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: