Το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με την ΕΕ μεσολαβεί για την αγορά 1.000 αντιεροπορικών Patriot αξίας €5,5 δισεκ. από ευρωπαϊκά κράτη: Νέα μονάδα παραγωγής στη Γερμανία

FILE PHOTO: A US surface-to-air missile system ‘Patriot’ launcher. EPA, VALDA KALNINA




Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι το γραφείο προμηθειών του υποστηρίζει μια ομάδα συμμαχικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ισπανίας, για την αγορά 1.000 αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot έναντι περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει ρεπορτάζ της βελγικής Les  Echos με τίτλο ΝΑΤΟ: 5 δισ. ευρώ για την αγορά 1.000 πυραύλων Patriot και την υπεράσπιση της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί έναν νέο μηχανισμό ενισχύσεων για να ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να συγκεντρώσουν τις απαιτήσεις τους και να δώσουν κοινές παραγγελίες σε ευρωπαίους κατασκευαστές, αλλά το σύστημα δυσκολεύεται να αποκτήσει δυναμική, παρατηρεί η συντάκτρια, προσθέτοντας ότι εν προκειμένω, το ΝΑΤΟ πρωτοστατεί, σε μεγάλο βαθμό προς όφελος της αμερικανικής βιομηχανίας, αλλά όχι αποκλειστικά.

Αναλυτικότερα, το γραφείο της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας δήλωσε ότι ομαδοποιεί τις ανάγκες της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Ρουμανίας για την υπογραφή αυτής της «μέγα-σύμβασης» με την κοινοπραξία Comlog, η οποία θα φέρει σε επαφή την αμερικανική εταιρεία παραγωγής του συστήματος Patriot Raytheon και τη γερμανική εταιρεία MBDA, που εδρεύει στο Schrobenhausen της Γερμανίας.

Ο μεγάλος όγκος παραγγελιών θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής πυραύλων Patriot στην MBDA Γερμανίας. «Η ενοποιημένη πολυεθνική απόκτηση, στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για την Αεροπορική Ασπίδα (ESSI), επιτρέπει τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και την υποστήριξη της επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας για τους νέους πυραύλους GEM-T, ώστε να ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση», ανέφερε το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του.

Πηγή Les Echos [Otan : 5 milliards d’euros pour acheter 1.000 missiles Patriot et défendre l’Europe]

WSJ: Η άνευ προηγουμένου σύμπραξη Ρωσίας – Ιράν κλιμακώνεται * Ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους θα αγοράσει ο Πουτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: