Στις φλόγες αεροσκάφος της Japan Airlines στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο * Διέφυγαν σώοι επιβάτες και πλήρωμα * Βρέθηκαν οι αγνοούμενοι σκάφους με το οποίο συγκρούστηκε [videos]

Eικόνα από το φλεγόμενο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο. Screenshot via youTube@ Sky News/




Ένα αεροπλάνο της Japan Airlines τυλίχτηκε στις φλόγες καθώς πραγματοποιούσε προσγείωση σε διάδρομο του αεροδρομίου Χανέντα του Τόκιο.

Πλάνα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK έδειξαν φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα του αεροσκάφους και κάτω από αυτό.
Το NHK, επικαλούμενο τις αρχές, ανέφερε ότι το αεροσκάφος συγκρούστηκε με άλλο αεροσκάφος μετά την προσγείωση στο Χανέντα. Τόσο το ΝΗΚ όσο και το πρακτορείο Reuters μετέδωσαν πως πιθανότατα να υπήρξε σύγκρουση με αεροσκάφος της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Χοκάιντο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης, θεάθησαν επιβάτες να διαφεύγουν από το αεροπλάνο και το τηλεοπτικό δίκτυο NHK επιβεβαίωσε ότι και οι 367 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να διαφύγουν με ασφάλεια.

Ωστόσο, το TBS λίγη ώρα αργότερα, μετέδωσε ότι πέντε από τα έξι μέλη της ακτοφυλακής, που επέβαιναν στο αεροσκάφος της υπηρεσίας το οποίο πιθανολογείται ότι συγκρούστηκε με το σκάφος της Japan Airlines, αγνοούνται.

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο κυβερνήτης είναι σώος και ασφαλής, ενώ και οι 5 που θεωρούνταν αγνοούμενοι, βρέθηκαν, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.

Το αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής βρισκόταν καθ’οδόν προς την αεροπορική βάση Νιιγκάτα για να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή από τον σεισμό της χερσονήσου Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισικάουα, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος των Ιαπωνικών Αερογραμμών εκτελούσε την πτήση JAL 5016 και προερχόταν από το Σαπόρο (βόρεια Ιαπωνία). Πρόκειται για ένα Airbus A350-900 το οποίο φαίνεται πως προσέκρουσε στο αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

  • “Δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπήρξε σύγκρουση ή όχι. Αλλά το σίγουρο είναι ότι το αεροπλάνο μας ενεπλάκη”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο Χανέντα.

Το Χανέντα είναι ένα από τα δύο διεθνή αεροδρόμια της ιαπωνικής πρωτεύουσας και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο.

Τα ατυχήματα που αφορούν αεροσκάφη είναι εξαιρετικά σπάνια στην Ιαπωνία.

Το πιο σοβαρό από αυτά συνέβη το 1985, όταν ένα αεροπλάνο της Japan Airlines συνετρίβη μεταξύ Τόκιο και Οσάκα, σκοτώνοντας 520 ανθρώπους, μια από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες στον κόσμο.

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Το Ισραήλ κτύπησε ξανά τη Δαμασκό: Επιδρομή του Εβραϊκού Κρατους σε προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας, προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: