Σφοδρή καταδίκη της πειρατείας εναντίον του ελληνικού τάνκερ από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η ιρανική κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει αμέσως το πλοίο και το πλήρωμά του

FILE PHOTO: Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Vedant Patel (δεξιά) συνομιλεί με δημοσιογράφους στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Φωτογραφία Hellas Journal




Καταδικάζουμε την κατάληψη εκ μέρους του Ιράν του (ελληνικής ιδιοκτησίας) πλοίου Αγίου Νικολάου, το οποίο είναι υπό σημαία και ελληνική ιδιοκτησία πετρελαιοφόρο των Νήσων Μάρσαλ, ενώ διέπλευε νόμιμα σε ύδατα στον Κόλπο του Ομάν.

Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντατ Πατέλ. Πρόσθεσε τα εξής:

Η ιρανική κυβέρνηση πρέπει να απελευθερώσει αμέσως το πλοίο και το πλήρωμά του. Αυτή η παράνομη κατάσχεση ενός εμπορικού πλοίου είναι απλώς η πιο πρόσφατη συμπεριφορά του Ιράν –ή που επέτρεψε το Ιράν– με στόχο τη διακοπή του διεθνούς εμπορίου.

Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους οι ενέργειες απλώς θα προσθέσουν αβεβαιότητα για την εμπορική ναυτιλία και για τις περιφερειακές και παγκόσμιες οικονομίες.

Προκλητικές ενέργειες όπως αυτή που προέρχονται από το Ιράν αποτελούν απειλή για την παγκόσμια οικονομία και πρέπει να σταματήσουν.

Εμείς στις Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε και να αντιμετωπίσουμε όλο το φάσμα των ανησυχητικών και αποσταθεροποιητικών συμπεριφορών του Ιράν.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την επίθεση: Οι ΗΠΑ και η Βρετανία, με την υποστήριξη και άλλων δυτικών χωρών, διεξήγαγαν πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: