Πώς η αστυνομία ξετρύπωσε τους εκτελεστές των νονών της Greek Mafia: Φωτογραφίες και βίντεο από τα όπλα των μαφιόζων

Φωτογραφία από βίντεο της ΕΡΤ via Glomex. Στην ένθετη φωτογραφία, τμήμα του οπλισμού των συλληφθέντων. ΠΗΓΗ ΕΛΑΣ




Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία φωτογραφίες και βίντεο από τον οπλισμό των συλληφθέντων που κατηγορούνται για τα συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia.

Οι συλληφθέντες είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και φέρονται να συνδέονται με το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Κατηγορούνται για την υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια το 2022, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του, Διονύση Μουζακίτη, στον Κορυδαλλό το περασμένο καλοκαίρι, για δύο εμπρηστικές επιθέσεις, αλλά και για μια απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία.

Πρόκειται για έναν κύκλο αίματος που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια μεταξύ στελεχών της εγχώριας μαφίας.

Ειδικότερα, η έρευνα της Αστυνομίας ξεκίνησε από τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου. Μοναδικό εύρημα τότε ήταν το αποτύπωμα πάνω στην κλεμμένη μοτοσυκλέτα των εκτελεστών.

Η εικόνα  άρχισε να συμπληρώνεται μετά τον εντοπισμό ενός κλεμμένου αυτοκινήτου τον Απρίλιο του 2023, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Εκεί, βρέθηκαν δύο κινητά τα οποία διαπιστώθηκε από την ανάλυση ότι παρακολουθούσαν τον Βασίλη Ρουμπέτη. Η εξέταση του αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε μετά τη δολοφονία του, καθώς τότε εντοπίστηκε και γενετικό υλικό, το οποίο ωστόσο δεν καταφεραν να ταυτοποιήσουν.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Μαυρόπουλου στην Πιερία το καλοκαίρι, οι Αρχές ταυτοποίησαν τον 39χρονο δράστη από οπτικό υλικό και τον συνέλαβαν στα σύνορα όταν προσπαθησε να διαφύγει. Του πήραν DNA και το αντιστοίχησαν με αυτό από το αυτοκίνητο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είχε εμπλακεί και στην εκτέλεση του Ρουμπέτη.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για δολοφονίες και σωρεία σοβαρότατων αδικημάτων που τελέστηκαν στο πλαίσιο μεγάλης «διεθνικού χαρακτήρα» εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά εννέα κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και 7 πλημμεληματικού βαθμού, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν τους δύο ομογενείς που εμπλέκονται σε δολοφονικές ενέργειες, 39 και 21 ετών, αλλά και σε βάρος του τρίτου συλληφθέντα που φέρεται να συνδέεται με έναν από τους ομογενείς, ο οποίος είναι αντιμέτωπος μόνο για πλημμελήματα.




  • Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και άλλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, οι δύο ομογενείς που φαίνεται να εκτελούσαν «συμβόλαια» είναι οι φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου και της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.

Φέρονται επίσης πρωταγωνιστές και σε τρεις απόπειρες δολοφονίας, δύο προσώπων του συγγενικού κύκλου του Σακφτούρου και κατά προσώπου στην Κατερίνη.

Οι κατηγορίες σε βάρος του τρίτου συλληφθέντα αφορά λαθρεμπορία και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν γεμιστήρες καλάσνικοφ. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορούμενους του.

ΠΗΓΗ: Ελληνική Αστυνομία

Οι τρεις παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή και μετά από προθεσμία που έλαβαν θα απολογηθούν την Δευτέρα.

Ταυτοποίησε άλλους επτά η ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέντευξη Τύπου η Αστυνομία γνωστοποίησε τον τρόπο εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να ανήκει στη λεγόμενη Greek Mafia, ενώ έγινε γνωστό ότι επτά άτομα έχουν ταυτοποιηθεί.

Κομβικό ρόλο στο «δέσιμο» της υπόθεσης έπαιξε το κλεμμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στον Ασπρόπυργο όπου υπηρχαν μέσα δύο κινητά, απο την ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι ήταν το επιχειρησιακό όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες των δολοφονιών των Ρουμπέτη και Μουζακίτη για να τους παρακολουθούν.

Επιπρόσθετα μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε αποτύπωμα που ταυτοποιήθηκε με αποτύπωμα που είχε βρέθεί στην μηχανή που χρησιμοποιήθηκε για την δολοφονία του Σκαφτούρου.

ΠΗΓΗ: Ελληνική Αστυνομία

Όπως σημειώθηκε από την Αστυνομία η πλειοψηφία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, ληστεία, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφία, ναρκωτικά, όπλα κ.α.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που έλαβε χώρα χθες το απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, στην περιοχή του Ασπροπύργου και στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία συνελήφθησαν τα δύο μέλη της οργάνωσης, καθώς και ένας ακόμα ημεδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί όπλων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 2 γεμιστήρες και 230 πακέτα καπνικών προϊόντων.

Ξηλώνουν την Greek mafia: Ταυτοποίησε 7 άτομα η ΕΛ.ΑΣ για τον ακήρυχτο «πόλεμο της νύχτας»* Εμπλέκονται σε ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: