Ομιλούν όλοι για το Κυπριακό, ομιλεί και η κυρία Ξένια: Δέκα χρόνια είχαν την ευθύνη της μοίρας της Κύπρου, έξι χρόνια είχαμε ακινησία, αδράνεια, και σήμερα κατηγορούν τον Πρόεδρο!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Διάβασα πρώτα τις δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ και μετά άκουσα μερικούς πολιτικούς μας, που συζητούσαν στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) το Κυπριακό. Σαν να ήρθαν από το διάστημα κι έπεσαν εδώ από μια εύνοια της θεάς τύχης για να μας φωτίσουν όλους.

Ειδικά με όσα έλεγε η εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Ξένια Κωνσταντίνου, που απ΄ ότι φαίνεται θα είναι σύντομα και βουλευτίνα. Παράδειγμα την φέρνω, όλοι στις ίδιες νόρμες κινούνται.

Τόση εμπειρογνωμοσύνη, τόση σιγουριά, κατέχουν τις απαντήσεις και τις λύσεις! Είναι να αναρωτιέσαι πώς και πάμε την κατηφόρα ασταμάτητα.

Τους ακούς και σου δίνουν την εντύπωση ότι θέλουν με το ζόρι να σε κάνουν να συμπαθήσεις τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Τατάρ, λοιπόν, με (επαναλαμβανόμενες) δηλώσεις του έλεγε ότι δεν πρόκειται «να επιστρέψουμε στο τραπέζι ενόσω δεν τυγχάνει αποδοχής η ίση κυριαρχία μας και το ισότιμο διεθνές καθεστώς μας».

Έλεγε επίσης, για να μην έχει κανένας αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με ανισόρροπους εχθρούς και όχι με εν δυνάμει συνεργάτες (οπότε πρέπει να δούμε πως στο καλό θα τους αντιμετωπίσουμε) ότι:

  • «Η ελληνοκυπριακή πλευρά ακολουθεί μια πολιτική, που δείχνει ότι ακόμα δεν αποδέχεται την ισότητα, επιθυμεί να στερήσει στους Τουρκοκύπριους την ασφάλεια και σημαντικό μέρος των εδαφών τους, να καταστήσει την Κύπρο έδαφος της ΕΕ, να την απομακρύνει από τις εγγυήσεις και στο τέλος να αφομοιώσει τους Τούρκους της Κύπρου».

Ένας εγκέφαλος που χάνει λάδια προφανώς. Διότι, εντάξει, επιμένει στις εγγυήσεις, μιλά για τα κλεμμένα μας ως «εδάφη τους», αλλά να έχει και πρόβλημα γιατί όλη η Κύπρος είναι έδαφος της Ε.Ε. όταν εδώ και χρόνια οι Τουρκοκύπριοι είναι Ευρωπαίοι πολίτες (με ταυτότητες και διαβατήρια) κι όταν η ΕΕ έδωσε από το 2006 πάνω από €600 εκατομμύρια για την τουρκοκυπριακή κοινότητα (πολλά από αυτά τα εισέπραξε ο Τατάρ χωρίς να τον ενοχλούν), είναι κάτι που δεν χωράει στην κοινή λογική.

Κι αφού η ΕΕ δίνει τα εκατομμύρια για να διευκολύνει την επανένωση, θα έπρεπε να αρχίσουν οι τσιάκκοι πολιτικοί μας να ρωτούν την ΕΕ με ποιο τρόπο βοήθησαν και τι θα κάνουν με το κατοχικό καθεστώς που θέλει το κατεχόμενο ευρωπαϊκό έδαφος να γίνει έδαφος της Τουρκίας και να το αποσπάσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άκουγα, λοιπόν, τους δικούς μας, μετά από αυτή την τρικυμία εγκεφάλου του Τατάρ. Πήρε το ύφος της σοφίας η κ. Κωνσταντίνου κι έκανε μια επίθεση στον Νίκο Χριστοδουλίδη ως να μην κυβερνούσε το δικό της κόμμα μέχρι τον Φεβρουάριο, αλλά ο Χριστοδουλίδης.

Αναλώθηκε, έλεγε, στο να διοριστεί απεσταλμένος από τον Γκουτέρες, ενώ θα έπρεπε να επιδείξει αξιοπιστία (πού να την επιδείξει;), έπρεπε να είχε ήδη έτοιμη την ομάδα του Κυπριακού, έπρεπε να έχει ήδη συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για να δούμε τι θα κάνουμε και πώς θα αξιοποιηθεί η απεσταλμένη που θα έρθει…

Έρχεται αβίαστα στη γλώσσα μου να πω όταν τους ακούω ότι δεν θέλουμε να κάνετε τίποτε απολύτως εσείς. Τίποτε. Να κάτσετε στο πίσω διάζωμα και να παρακολουθείτε. Διότι, τα κάνετε σαλάτα μέχρι τώρα.

  • Συγχωρήστε με για το (υποκριτικό) ξέσπασμα, αλλά μας φέρνουν στο αμήν με τις αμπελοφιλοσοφίες τους. Που δεν απορρέουν παρά μόνο από το πάθος (θα έπρεπε μέχρι τώρα να είχε εκτονωθεί αλλά φευ) για τον Χριστοδουλίδη επειδή τους άφησε έξω από την εξουσία. Αν θέλουν να κάνουν τους πολιτικούς ηγήτορες του τόπου, αυτά τα προσωπικά πάθη να τα αφήσουν σπίτι τους.

Δέκα ολόκληρα χρόνια είχαν την ευθύνη της μοίρας μας, έξι χρόνια είχαν την ευθύνη της ακινησίας, της αδράνειας, και σήμερα κατηγορούν τον Χριστοδουλίδη γιατί αναλώθηκε δήθεν στο να διοριστεί απεσταλμένος, που όλοι (όχι εμείς) έλεγαν πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη; Καλά, αυτοί όταν κυβερνούσαν γιατί δεν διορίστηκε απεσταλμένος; Γιατί δεν έσπασαν το αδιέξοδο; Γιατί δεν έλυσαν το Κυπριακό;

Το πρόβλημα μας τώρα είναι ότι δεν κάλεσε Εθνικό Συμβούλιο να του πουν πώς να χειριστεί τις (ανύπαρκτες) εξελίξεις; Ε, ας μην του πουν, ας κάνει ό,τι κόψει ο νους του. Διότι, τον δικό τους τον είδαμε!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Θα περπατήσει σε ναρκοπέδιο η νέα απεσταλμένη του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Κουεγιάρ: Ανησυχεί ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες αλλά καλύπτει τους Τούρκους…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: