Ο σφετερισμός περιουσιών στα κατεχόμενα και οι καταχρήσεις στο ΓεΣΥ δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι καταγγελίες για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα, η απόπειρα φόνου στην Αγλαντζιά, οι υποθέσεις καταχρήσεων στο ΓεΣΥ και τα κτυπήματα των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσας είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι κυπριακές εφημερίδες σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «’Επεσαν οι καταγγελίες στη Βουλή κατά της ΚΟΕ» και γράφει πως έπειτα από έρευνα η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού κάνει λόγο για αχρείαστη φασαρία και πράγματα που δεν συνέβησαν. Οι καταγγελίες ακούστηκαν σε δύο συνεδριάσεις της Βουλής κατά του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Ταμία της ΚΟΕ.

Αλλού αναφέρει ότι οι Χούθι κτύπησαν αμερικανικό πλοίο και ότι κλιμακώνεται η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα. Η «Α» σε άλλο της ρεπορτάζ γράφει πως τα επόμενα 24ωρα φτάνουν στην Κύπρο αντιικά χάπια.

«Αυτοεγκλωβίστηκαν με τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που αναφέρει ότι στα κατεχόμενα είναι θορυβημένοι με τις παρανομίες και ψάχνουν διέξοδο, συνειδητοποιώντας το μέγεθος των συνεπειών.

Αλλού προβάλλει την υπόθεση με τον Τ/κ δικηγόρο στη Ρώμη και την απόφαση σήμερα για έκδοσή του. Ο «Π» προβάλλει σε άλλο θέμα τοποθετήσεις του Διοικητή της ΚΤ για τα επιτόκια.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Δεκάδες υποθέσεις καταχρήσεων ΓεΣΥ» και γράφει ότι ο ΟΑΥ διερεύνησε 260 υποθέσεις το 2023 και οι 30 κατέληξαν σε πρόστιμα.

Αλλού αναφέρει ότι δράστης πυροβόλησε εναντίον οχήματος άνδρα στο οποίο επέβαιναν η κόρη και ο γιος του στην Αγλαντζιά και ότι ο οδηγός είχε δεσμούς με τον δολοφονηθέντα Αλέξη Μαυρομιχάλη. Ο «Φ» προβάλλει αλλού τα αυξημένα περιστατικά γρίπης και τις νοσηλείες.

«Πυροβολισμοί ‘μέρα μεσημέρι’ σε πολυσύχναστο δρόμο στην Αγλαντζιά» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή» που γράφει ότι είναι εκτός ελέγχου το οργανωμένο έγκλημα με τους εγκληματίες να έχουν αποθρασυνθεί.

Αλλού προβάλλει τις ανασκαφές της ΔΕΑ για αγνοούμενους σε πέντε περιοχές. Η «Χ» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για στήριξη των δανειοληπτών.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Aπαλλάχθηκε αθλητικό Σώμα από κάποια αδικήματα» και αναφέρεται στις καταγγελίες κατά της ΚΟΕ που σύμφωνα με έρευνα, φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αλλού αναφέρει ότι πολίτες του ΗΒ που διαμένουν στο εξωτερικό ενδεχομένως να έχουν δικαίωμα ψήφου για τις βρετανικές εκλογές. Επίσης προβάλλει τη μείωση του χρόνου εξέτασης αιτήσεων διαμενόντων στο Πουρνάρα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του ομότιμου Καθηγητή Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη: Θα ακολουθήσει και συζήτηση με Πανεπιστημιακούς για το Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: