Ο Παναθηναϊκός περνάει στους προημιτελικούς για το Κύπελλο Ελλάδας: Κέρδισε τον Ολυμπιακό στα πέναλτι, 7-6 [videos]

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού (Δ) και ο παίκτης του Ολυμπιακού Γιώργος Μασούρας (Α) διεκδικούν την μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τους β’ αγώνες της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας στο γήπεδο “Γ.Καραϊσκάκης”, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Το “τριφύλλι” φεύγει από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς έπειτα από 120 λεπτά αγώνα χωρίς κάποιο γκολ, στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ ήταν πιο ψύχραιμοι και επικράτησαν με 7-6 του Ολυμπιακού.

Ο αγώνας

Σκληρό το παιχνίδι στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να παίζουν με έντονο πάθος για την πρόκριση, παρά το γεγονός ότι η απουσία των φιλάθλων από τις κερκίδες, επηρεάζει σημαντικά την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι σαν κι αυτό. Νωρίς στο ματς ο Ολυμπιακός δημιούργησε την υποψία μίας σημαντικής ευκαιρίας, ωστόσο ο Ναβάρο δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας στο γύρισμα του Ορτέγκα.

Στο 14′ ήρθε η πρώτη μεγάλη τελική του αγώνα και ξεκίνησε από κλέψιμο του Κώτσιρα. Ο Μαντσίνι έβγαλε τη σέντρα και ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Πέρασε αρκετή ώρα μέχρι οι δύο ομάδες να πλησιάσουν ξανά κοντά στην αντίπαλη εστία, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Στο 34′ ήρθε η επόμενη τελική από ένα μακρινό σουτ του Φορτούνη, χωρίς όμως να απειληθεί ο Λοντίγκιν.

Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα με κεφαλιά του Βέρμπιτς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι, όμως ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους φιλοξενούμενους, αλλά το σουτ του Μαντσίνι στο 43′ δεν βρήκε στόχο, αν και υπήρχαν οι προϋποθέσεις.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους “ερυθρόλευκους” να εκμεταλλεύονται μία στημένη μπάλα, προκειμένου να απειλήσουν την εστία του Λοντίγκιν, όμως ο τερματοφύλακας των “πρασίνων” δεν ανησύχησε ιδιαίτερα στην κεφαλιά του Ντόη, έπειτα από φάουλ του Φορτούνη στο 48′.

Στη συνέχεια, οι Μαντσίνι και Αλεξανδρόπουλος έφεραν από μία τελική για κάθε ομάδα, όμως δεν βρήκαν στόχο τα σουτ που επιχείρησαν στο 52′ και το 57′ αντίστοιχα. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Λοντίγκιν απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 65′ οι Ποντένσε και Μασούρας συνεργάστηκαν ωραία, αλλά τα σουτ του τελευταίου έφυγε ψηλά άουτ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μία μεγάλη διακοπή για τραυματισμό του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού στο κεφάλι, επηρέασε την έκβαση των τελευταίων λεπτών.

Στο 81′ ο Πασχαλάκης σταμάτησε τον Σπόραρ, σε μία καλή στιγμή που είχε το σύνολο του Φατίχ Τερίμ, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 90’+9′ με τον Σλοβένο να σπαταλά μία σημαντική ευκαιρία για να τελειώσει το ματς και την πρόκριση.

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι, οι δύο ομάδες πρόσεξαν την άμυνά τους, με τους δύο προπονητές να ετοιμάζουν τα πλάνα τους για την… ρώσικη ρουλέτα.




ΠΕΝΑΛΤΙ

  1. Αϊτόρ 1-0
  2. Ροντινέι 1-1
  3. Πέρεθ 2-1
  4. Μάρτινς 2-2
  5. Αράο 3-2
  6. Γιόβετιτς 3-3
  7. Γεντβάι 4-3
  8. Ποντένσε 4-4
  9. Μλαντένοβιτς (απέκρουσε ο Πασχαλάκης)
  10. Καρβάλιο (απέκρουσε ο Λοντίγκιν)
  11. Κώτσιρας 5-4
  12. Βρουσάι 5-5
  13. Βαγιαννίδης 6-5
  14. Ορτέγκα 6-6
  15. Σχένκεφελντ 7-6
  16. Καμαρά (άουτ)




Κίτρινες: 27′ Καμαρά, 70′ Ποντένσε, 97′ Έσε / 3′ Μπερνάρ, 104′ Μαντσίνι, 109′ Πέρεθ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν (115′ Ιμπόρα), Ορτέγκα, Έσε (100′ Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (63′ Ποντένσε), Καμαρά, Μασούρας (91′ Γιόβετιτς), Φορτούνης (115′ Βρουσάι), Ναβάρο (106′ Μάρτινς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (96′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (67′ Πέρεθ), Μαντσίνι (105′ Σχένκεφελντ), Μπερνάρ (67′ Ζέκα), Βέρμπιτς (98′ Αϊτόρ), Σπόραρ (105′ Ακαϊντίν).

Με πληροφορίες από ertsports.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Κύπελλο Ελλάδας: Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Πανσερραϊκό με 0 – 4 στη ρεβάνς των Σερρών και προκρίθηκε στα ημιτελικά [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: