Ο Ολυμπιακός μηνύει τους διαιτητές του ντέρμπι με την ΑΕΚ, την ΚΕΔ και τον Μπαλτάκο: Συνέντευξη Κούγια [video]

Ο Αλέξης Κούγιας. Στιγμιότυπο από βίντεο στο YouTube @ Olympiacos FC




Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και αντιπρόεδρος του συλλόγου, Αλέξης Κούγιας, έκανε γνωστό ότι η πειραϊκή ομάδα προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης στην Εισαγγελία Πειραιώς, στην οποία καταγγέλλονται «τα αδικήματα της συστάσεως συμμορίας και της διαπράξεως του κακουργήματος που προβλέπει το άρθρο 132 του αθλητικού νόμου».

Εγκαλούμενη είναι η διαιτητική ομάδα του ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήτοι ο Σλοβάκος διαιτητής Μπόρις Μαρέφκα, οι βοηθοί του Αντρέι Χέρμο, Ματέι Ζέμκο, ο VAR Κρίστιαν Μίχελ και ο AVAR Ανδρέας Μεϊντάνας.

Επίσης εγκαλούμενοι είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Πίτερ Φρόιντφελντ και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, Σταύρος Μάνταλος και Γιάννης Σπυρόπουλος.

«Σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πειραιώς μήνυση, με την οποία καταγγέλλονται τα αδικήματα της συστάσεως συμμορίας και της διαπράξεως του κακουργήματος του άρθρου 132 του αθλητικού νόμου, παράγραφοι 1 και 4, όπου ορίζεται ότι όποιος επηρεάζει με παρόμοιες ενέργειες το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται σε στοιχηματική διοργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη 2 έως 5 ετών», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

«Εγκαλούμενοι είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Τάκης Μπαλτάκος, ο Πέτερ Φρόιντφελτ, πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Σταύρος Μάνταλος, μέλος της ΚΕΔ, ο Γιάννης Σπυρόπουλος μέλος της ΚΕΔ, ο Μπόρις Μαφίελκα, διαιτητής, ο γνωστός διαιτητής που έκανε τα όργια στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, οι δύο βοηθοί του, ο Αντρέι Χέμου κι ο Ματέι Ζέκου, ο Κρίστιαν Μίχελ, αυτός που η ΕΠΟ και η ΚΕΔ τον παρουσίασαν ότι λέγεται Κρίστιαν Μίκελ, είναι ο VAR ο οποίος δεν είδε τίποτα στο παιχνίδι. Κι επίσης, ο κ. Αντρέας Μεϊντάνας, διαιτητής από την ΕΠΣ Αχαΐας».

Όσο για το που εδράζεται η μήνυση; «Αυτή η εγκληματική συμμορία με δόλο α΄ βαθμού επέλεξε έναν διαιτητή, βοηθούς και VAR από τη Σλοβακία, από ένα πρωτάθλημα που βοά παγκοσμίως στήσιμο των ποδοσφαιρικών αγώνων. Επέλεξαν έναν διαιτητή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατ΄ επανάληψη στην ίδια του τη χώρα ότι δωροδοκείται για να διαιτητεύει αγώνες που περιλαμβάνονται στο στοίχημα και να επιφέρει αποτελέσματα που ο ίδιος επιθυμεί».

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην πορεία του στο ποδόσφαιρο, στο σκάνδαλο του Koriopolis και το ρόλο παραγόντων του ποδοσφαίρου στις εκλογές της ΕΠΟ και υπογράμμισε: «Όταν θες να καθαρίσεις το πρωτάθλημα, θα πρέπει πρώτα να έχεις την καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει 47 πρωταθλήματα. Ο κ. Μαρινάκης έχει δώσει πάνω από 150 εκατ. στον Ολυμπιακό. Θα δείτε τις επόμενες ημέρες το τι θα γίνει. Όταν θες να καθαρίσεις το ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις την πιο καλή ομάδα. Έχουν πιάσει κορόιδο τον Αλαφούζο».

Και συμπλήρωσε: «Θα τους κλείσω φυλακή, όπως έκανα και τους προηγούμενους. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και χαίρομαι που ο Μαρινάκης το θέλει καθαρό».

Ο νομιός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός προανήγγειλε συναντήσεις και με τους αρχηγούς των κομμάτων. «Βγήκε αυτό το εξαιρετικό παιδί, ο Παύλος Μαρινάκης (…) (Είπε) ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να πλήξει το αυτοδιοίκητο. Ποιος έφερε τον Τσέφεριν και την Ολιστική Μελέτη; Ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δεν είναι παρέμβαση; Η Κυβέρνηση έκλεισε τα γήπεδα. Το ποδόσφαιρο απασχολεί εκατομμύρια Έλληνες, είναι η ψυχοθεραπεία σε φτωχές οικογένειες, η ψυχική θεραπεία ανάμεσα σε ελίτ επιστήμονες και επιχειρηματίες», είπε.

«Ο Ολυμπιακός τις επόμενες μέρες, δι΄ εμού, θα επισκεφθεί τους πολιτικούς αρχηγούς. Έχω επικοινωνήσει με τον κ. Ανδρουλάκη. Θα τους ενημερώσουμε έναν προς έναν. Θα ζητήσουμε οι πολιτευτές και βουλευτές του Πειραιά να έρθουν εδώ να τους ενημερώσουμε. Τι γίνεται με τους στοιχηματισμούς στη Β΄ και Γ΄ Εθνική. Είναι όλα στημένα. Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των μελών της ΚΕΔ από το 2014 και μετά, να αρθεί το απόρρητο επικοινωνιών. Να διαπιστωθεί ποιες κλήσεις έγιναν με τους πέντε διαιτητές, ποιοι επικοινώνησαν με ποιους».

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στις εκλογές της Super League 2: «Μου έστειλαν έναν φάκελο με σημαδεμένα ψηφοδέλτια για τη Σούπερ Λίγκα 2. Φανταστείτε πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα 2 ένας μανάβης από τον Βλαχιώτη. Έγινε πρόεδρος επειδή ήταν σύμβουλος στην Ηλιούπολη. Ο Μαρτσούκος εμφανιζόταν ως ειδικός σύμβουλος».

Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι «το θέμα της εξυγίανσης ήταν κορυφαίο στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας όταν ανέλαβε και το είχε αναλάβει ο Δημητριάδης. Υπονόμευσε τις προσπάθειες τις Κυβέρνησης αλλά υπέθαλψε και συγκεκριμένα πράγματα. Κάθε αλλαγή που ήθελε να περάσει ο Αυγενάκης μέσω του υπουργείου Αθλητισμού έβρισκε αντίσταση στον Δημητριάδη. Σταμάτησε την Ολιστική Μελέτη, που ήταν πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού».

  • Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Αλέξη Κούγια άσκησε ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, για όσα ανέφερε μετά τη λήξη του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ (1-2) την Κυριακή (7/1)

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αλεξίου Κούγια.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι ο Αλέξιος Κούγιας δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω διαδόθηκαν από ΜΜΕ, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – AEK που διεξήχθη την 7-1-2024 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο».

 

Ο Ολυμπιακός μηνύει τους διαιτητές του ντέρμπι με την ΑΕΚ, την ΚΕΔ και τον Μπαλτάκο: Live η συνέντευξη Κούγια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: