Νεκρός 17χρονος Αμερικανός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής: «Επείγουσα έρευνα» ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την Ιερουσαλήμ

File Photo A protester holds up a sign during a Protect Palestine Rally at the Texas State Capitol in Austin, Texas, USA, 21 January 2024. Thousands of Israelis and Palestinians have been killed since the militant group Hamas launched an unprecedented attack on Israel from the Gaza Strip on 07 October 2023, and the Israeli strikes on the Palestinian enclave which followed it. EPA/Adam Davis




Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ να διεξάγει «επείγουσα έρευνα» για τις συνθήκες του θανάτου ενός 17χρονου Αμερικανού πολίτη παλαιστινιακής καταγωγής, που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ισραηλινή κυβέρνηση προκειμένου να λάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και ζητήσαμε τη διενέργεια επείγουσας έρευνας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του και να αποδοθούν οι ευθύνες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βεντάντ Πατέλ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι συντετριμμένο από τον θάνατο του 17χρονου Αμερικανο-παλαιστίνιου.

«Το Ισραήλ έχει υποχρέωση να προστατεύει τα νοσοκομεία της Γάζας»

Εξάλλου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ισραήλ έχει υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου να προστατεύει τους αθώους πολίτες στα νοσοκομεία της Γάζας όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμη κι αν συνεχίζει την εκστρατεία του κατά της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης Χαμάς.

«Ξέρουμε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί σκοπίμως μέρη όπως νοσοκομεία για να αποθηκεύει όπλα, να στεγάζει τους μαχητές της, ακόμη και σε κάποιο βαθμό για τη διοίκηση και τον έλεγχο. Επομένως, αυτό θέτει μια ιδιαίτερη ανάγκη στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αλλά και ένα ιδιαίτερο βάρος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Ο Κίρμπι δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα αλλά πρόσθεσε: «Περιμένουμε από αυτούς να ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και να προστατεύσουν τους αθώους πολίτες στα νοσοκομεία, το ιατρικό προσωπικό όπως και τους ασθενείς, όσο το δυνατόν περισσότερο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ο ΝτεΣάντις αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών με μια γκάφα: Απέδωσε απόφθεγμα ελαφρά τη καρδία και εσφαλμένα στον Ουίνστον Τσόρτσιλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: