«Να πιώ μια γουλιά καφέ πρώτα»: Η αντίδραση της Λαγκάρντ σε ερώτηση για ενδεχόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές [video]

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στο Bloomberg όταν την ρωτά η δημοσιογράφος για ενδεχόμενη νίκη Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Screenshot via YouTube@BloombergTelevision/




Η Κριστίν Λαγκάρντ, είναι μια πολύ έμπειρη διεθνής προσωπικότητα και συνήθως δεν “μασάει τα λόγια της”. Όχι μόνον σε θέματα οικονομίας, ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και σε ζητήματα διεθνούς πολιτικής όπως οι επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, η Κριστίν Λαγκάρντ, έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg και την δημοσιογράφο Φρανσίν Λάκουα.

Η συζήτηση έφτασε στο θέμα των αμερικανικών εκλογών και στο ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να επανέλθει μετά τις κάλπες της Άνοιξης στον Λευκό Οίκο. Στην ερώτηση αυτή της δημοσιογράφου, η αντίδραση της Λαγκάρντ καθώς σήκωνε την κούπα με τον καφέ της ήταν τέτοια που προκάλεσε γέλια στο ακροατήριο.

«Ναι, να πιω μια γουλιά καφέ πρώτα»…

Επί της ουσίας της ερώτησης, μετά από την γουλιά καφέ, η Λαγκάρντ εξήγησε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εάν επιστρέψει στην εξουσία το 2025 ο Τραμπ, προσθέτοντας ωστόσο ότι, φυσικά, εναπόκειται στον αμερικανικό λαό να αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της χώρας του.

«Αλλά προφανώς όλοι μας ανησυχούμε, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη οικονομία, η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο και υπήρξε φάρος της δημοκρατίας, με όλα τα καλά και τα αρνητικά της», σημείωσε. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να περιμένουμε – ακριβώς όπως κάνουμε με τον πληθωρισμό» κατέληξε….

 

 

Βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη με τις «τυχαίες» συναντήσεις του Πρωθυπουργού: «Δείτε κάτι περίεργα που συμβαίνουν», ισχυρίζεται…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: