Με τη συμμετοχή γυναικών, για πρώτη φορά μετά από 1.250 χρόνια, το φημισμένο «Γυμνό Φεστιβάλ» της Ιαπωνίας [video]

File Photo Japanese festival participants walk to the ocean during the Ohara Naked Festival in Ohara town, Chiba Province, 23 September 2015. EPA/EVERETT KENNEDY BROWN




Την άδεια να συμμετέχουν σε μια αρχαία τελετή, γνωστή ως το «Γυμνό Φεστιβάλ» της Ιαπωνίας, έλαβαν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού οι γυναίκες τις χώρας, αν και με κάποιες προσαρμογές.

Κάθε Φεβρουάριο, χιλιάδες άνδρες με αδαμιαία περιβολή -ένα λευκό ύφασμα που καλύπτει τα γεννητικά τους όργανα- συμμετέχουν στο  «Χαντάκα Ματσούρι» στον ναό Σαϊντάτσι της επαρχίας Οκαγιάμα. Το τελετουργικό έχει ως στόχο την αποβολή των κακών πνευμάτων από τη νέα χρονιά.

Από τη γέννηση του εθίμου, περίπου 1.250 χρόνια πριν, η παρουσία των γενικών δεν επιτρεπόταν. Ωστόσο φέτος οι διοργανωτές θα επιτρέψουν για πρώτη φορά ένα γκρουπ περίπου 40 γυναικών να πάρουν μέρος στις 22 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα ιαπωνικά Μέσα.

Οι γυναίκες, που θα είναι πλήρως ντυμένες, θα κάνουν τελετουργικές προσφορές από μπαμπού, αλλά δεν θα συμμετέχουν στην κορύφωση momiai του φεστιβάλ, στο οποίο οι άνδρες ντυμένοι μόνο με «φουντόσι» – ένα είδος παραδοσιακού εσώρουχου – κάλτσες και μπαντάνες χατσιμάκι συγκρούονται μεταξύ τους καθώς προσπαθούν να μεταφέρουν την κακή τους τύχη σε έναν «εκλεκτό» αγγίζοντας τον πριν αποσυρθεί στην ασφάλεια του ιερού.

Σε αυτή την «μάχη» των 30 λεπτών, αρκετοί άντρες υφίστανται μερικές εκδορές και μώλωπες, ενώ στο παρελθόν ορισμένοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.

Η Ayaka Suzuki, η οποία έκανε εκστρατεία για την άρση της ανεπίσημης απαγόρευσης των γυναικών, είπε ότι ήθελε να λάβει μέρος στο φεστιβάλ από όταν ήταν παιδί.

Η Suzuki πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιήσει την ευκαιρία για να προσευχηθεί για την ασφάλεια της οικογένειάς της και για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον πρόσφατο φονικό σεισμό στη χερσόνησο Noto.

Με πληροφορίες από Guardian

 

«Θεσσαλονικέων Συναγωγές»: Αγνωστες ιστορίες της εβραϊκής κοινότητας πριν από την καταστροφή «ζωνταντεύουν» στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: