Με «πλήγματα ακριβείας» η απάντηση του Πακιστάν στην επιδρομή του Ιράν: Τουλάχιστον επτά άμαχοι νεκροί [video]

FILER PHOTO: Μη επανδρωμένα στρατιωτικά οχήματα. EPA/IRANIAN ARMY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




«Πλήγματα ακριβείας» ανακοίνωσε σήμερα πως διεξήγαγε κατά τη διάρκεια της νύχτας η κυβέρνηση του Πακιστάν εναντίον «κρησφύγετων τρομοκρατών» στο Ιράν, έπειτα από ιρανική επιδρομή στην πακιστανική επικράτεια, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο παιδιά.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν «διεξήγαγαν σειρά πληγμάτων ακριβείας, υψηλού συντονισμού και στοχευμένων συγκεκριμένα, εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατών στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν», στο νοτιοανατολικό Ιράν, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ.

«Σκοτώθηκε», κατά το κείμενο, «ορισμένος» αριθμός «τρομοκρατών».

Στην ανακοίνωση της πακιστανικής διπλωματίας μολαταύτα αναφέρεται πως το Πακιστάν «σέβεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράν», ενώ η Ισλαμική Δημοκρατία χαρακτηρίζεται «αδελφή χώρα».




Σειρά εκρήξεων ακούστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο νοτιοανατολικό Ιράν, μεταδίδει το ιρανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, δυο ημέρες μετά τα πλήγματα της Τεχεράνης εναντίον θέσεων «τρομοκρατών» στην επικράτεια του Πακιστάν.

«Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν σε διάφορους τομείς γύρω από την κοινότητα Σαραβάν», διευκρίνισε το IRNA, επικαλούμενο πηγή του στην αυτοδιοίκηση της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι αντιμέτωπες με αυτονομιστική εξέγερση για δεκαετίες.

Πηγή των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών, επιβεβαίωσε τα πλήγματα του στρατού του Πακιστάν στην επικράτεια του Ιράν.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω (…) ότι προχωρήσαμε σε πλήγματα εναντίον ένοπλων αντιπακιστανικών οργανώσεων στο Ιράν», είπε η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς δεν είχε λάβει άδεια ανωτέρων της να μιλήσει σε ΜΜΕ, διαβεβαιώνοντας πως θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης του Πακιστάν.

Γυναίκες και παιδιά τα θύματα

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σε ένα από τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσε σήμερα το Πακιστάν στην επικράτεια του Ιράν, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Το Πακιστάν επιτέθηκε σε χωριό κοντά στα σύνορα με πυραύλους», ανέφερε η κρατική τηλεόραση. «Τρεις γυναίκες (και) τέσσερα παιδιά, που δεν είχαν ιρανική υπηκοότητα, σκοτώθηκαν», πρόσθεσε, επικαλούμενη τον αντικυβερνήτη της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, τον Αλιρεζά Μαρχμαματί.

Το χωριό βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κοινότητα Σαραβάν, κοντά στα σύνορα.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων MEHR μετέδωσε ότι έγιναν πλήγματα με «πυραύλους και drones», κάνοντας λόγο για «πολλούς» τραυματίες.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν επιβεβαίωσε πως ο στρατός της χώρας εξαπέλυσε «πλήγματα εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατών» στο Ιράν, έπειτα από ιρανική επίθεση στην πακιστανική επικράτεια που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο παιδιά.

Το Ισλαμαμπάντ απέσυρε τον πρεσβευτή του από την Τεχεράνη

Σε αντίδραση, το Ισλαμαμπάντ απέσυρε τον πρεσβευτή του από την Τεχεράνη και αποφάσισε να εμποδίσει την επιστροφή του ιρανού πρεσβευτή, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του αυτό το διάστημα.

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν επέμεινε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είχαν στο στόχαστρο την «ιρανική τρομοκρατική οργάνωση» Τζάις αλ Αντλ, που κατά την Τεχεράνη έχει βάσεις στο Πακιστάν.

Η Τζάις αλ Αντλ («Στρατός της Δικαιοσύνης»), που ιδρύθηκε το 2012, έχει διαπράξει σειρά επιθέσεων στο ιρανικό έδαφος τα τελευταία χρόνια. Μια εξ αυτών στοίχισε τη ζωή σε 11 αστυνομικούς τον Δεκέμβριο.

Χθες ανακοίνωσε πως σκότωσε μέλος των Φρουρών της Επανάστασης στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

14 πυραύλους των Χούθι, που βρίσκονταν σε εξέδρες εκτόξευσης, έπληξαν οι Αμερικανοί στην Υεμένη ανακοίνωσε η CENTCOM: Η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε τρομοκράτες τους αντάρτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: