Με κατάνυξη ο Καθαγιασμός των Υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Άνδρες κολυμπούν για να πιάσουν τον Σταυρό κατά τη διάρκεια της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων, ανήμερα των Θεοφανείων, στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Με κατάνυξη ο ελληνισμός γιορτάζει σήμερα τη μεγάλη Ημέρα των Θεοφανείων. Στη Θεσσαλονίκη, ο Καθαγιασμός των Υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού τελέστηκε με λαμπρότητα και χιλιάδες πολίτες να παρακολουθούν τη διαδικασία.

Οι πομπές από τρεις ιερούς ναούς (Μητροπολιτικός Γρηγορίου Παλαμά, Της Του Θεού Σοφίας και Αγίου Μηνά) συναντήθηκαν στην Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, σημείο, που τελέστηκε για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια η τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Η αλλαγή τοποθεσίας προσέφερε ευκολότερη πρόσβαση και απρόσκοπτη θέα στους χιλιάδες πιστούς που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Τα προηγούμενα χρόνια η τελετή λάμβανε χώρα σε συγκεκριμένο σημείο της παραλίας στο ύψος της Αγίας Σοφίας.

Ο φοιτητής Στέργιος Παγωνίδης έπιασε τον Σταυρό

Δεκάδες κολυμβητές βούτηξαν στον Θερμαϊκό για τον Τίμιο Σταυρό, με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να τους δίνει την ευλογία του. Ο 21χρονος φοιτητής Στέργιος Παγωνίδης ήταν αυτός, που έπιασε πρώτος τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Στέργιος σπουδάζει στο Μαθηματικό του ΑΠΘ, ζει στον Εύοσμο ενώ όπως δήλωσε, αυτή ήταν η πρώτη φορά που βούτηξε στον Θερμαϊκό.

Σε δηλώσεις του, τόνισε ότι αισθάνεται χαρούμενος και συγκινημένος για την ευλογία, που πήρε και αφιερώνει την επιτυχία αυτή στην οικογένειά του αλλά και στη σύντροφό του Έλενα.

Επιπλέον, ευχήθηκε υγεία και ειρήνη σε όλον τον κόσμο ενώ δεν έκρυψε και την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, ευχόμενος ο Δικέφαλος να κατακτήσει το Conference League.

Πηγή: ertnews

Μητσοτάκης από τα Χανιά: «Στην αυγή του 2024 έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: