Και η χολιγουντιανή… χασιέντα της Marilyn Monroe περνά στην αθανασία: Οι κάτοικοι του Λος Άντζελες έσωσαν από τη μπουλντόζα το σπίτι όπου πέθανε στα 36 της [videos]

Marilyn Monroe in River of No Return via wikimedia.org




Οι fan της Marilyn Monroe γιορτάζουν. Ο δήμος του Λος Άντζελες μπλόκαρε την κατεδάφιση του σπιτιού στο οποίο η ηθοποιός πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και βρέθηκε νεκρή στις 5 Αυγούστου 1962.

Είναι ένα σαλέ ισπανικού στιλ, 270 τετραγωνικών μέτρων σε έναν όροφο, με κήπο και πισίνα στο πίσω μέρος. Χτισμένο το 1929, βρίσκεται στο τέλος ενός ήσυχου αδιέξοδου δρόμου στο Brentwood, μια πολυτελής γειτονιά όπου η αξία της γης τώρα εκτοξεύεται στα ύψη.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, ο ιδιοκτήτης είχε ζητήσει να κατεδαφιστεί το σπίτι, μάλλον μέτριο για τις σημερινές παραμέτρους και για την περιοχή που βρίσκεται, και να γίνει η ιδιοκτησία του  πιο κερδοφόρα.

Τον Σεπτέμβριο, η παρέμβαση διάφορων ενώσεων πολιτών που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της ιστορικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς στη μητρόπολη της Καλιφόρνια εμπόδισε να προχωρήσει η άδεια.

Το αίτημά τους, που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, ήταν να αναγνωριστεί το σπίτι ως τόπος ιστορικού-πολιτιστικού ενδιαφέροντος και να υπερασπιστεί τη γη από κάθε μελλοντικό κερδοσκοπικό έργο.

Αυτό ακριβώς συνέβη την Παρασκευή, όταν, μετά από τέσσερις μήνες μελέτης, η Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς παρουσίασε την έκθεσή της, που εγκρίθηκε αμέσως από το δημοτικό συμβούλιο: αυτό το σπίτι πρέπει να παραμείνει στη μνήμη της εξαιρετικής ηθοποιού που έζησε εκεί.

«Ένας ωραίος αναστεναγμός ανακούφισης», σχολίασε ο Άντριαν Σκοτ ​​Φάιν, του LA Conservancy, ενός από τους συλλόγους που έδωσε τη μάχη, όταν ανακοίνωσε την είδηση.

Η «ξανθιά σεξοβόμβα» άλλαζε κατοικία πολύ συχνά στην πόλη. Αλλά το μόνο σπίτι που αγόρασε για τον εαυτό της ήταν το λευκό σαλέ στο 12305 Fifth Helena Drive στο Brentwood. Το αγόρασε το 1961, στο τέλος του γάμου της με τον θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, για 75.000 δολάρια.

Το σπίτι -που έχει παραμείνει λίγο-πολύ αμετάβλητο- πουλήθηκε τελευταία φορά το περασμένο καλοκαίρι, για 8,4 εκατομμύρια δολάρια.

Μπροστά από την πόρτα της εισόδου υπάρχουν ακόμα τα πλακάκια στα οποία η Μέριλιν είχε γράψει στα λατινικά «Cursum Perficio» (Το ταξίδι μου τελειώνει εδώ). Θλιβερός οιωνός: λίγα βήματα πιο πέρα, στην κρεβατοκάμαρα, η ντίβα των ντίβων βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. Ήταν 36 ετών.

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

«Ευχαριστούμε τους αρχαίους Έλληνες» για το μεσαίο δάχτυλο: Το CNN αναζητεί στον Αριστοφάνη τις ρίζες της πιο ατίθασης χειρονομίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: