Κόλπο γκρόσο για την κόρη Πούτιν: Έβγαλε πάνω από $10 εκατομμύρια σε τρία χρόνια μέσω καταλλήλως δικτυωμένης εταιρείας με πάμπλουτο συνεργάτη του πατέρα της [videos]

FILE PHOTO: Η Μαρία Βορόντσοβα, η μεγαλύτερη κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν. Screenshot via YouTube@unian/




Η μεγαλύτερη κόρη του  Βλαντιμίρ Πούτιν, Μαρία Βορόντσοβα, κέρδισε 944 εκατομμύρια ρούβλια (10,7 εκατομμύρια δολάρια) ως υπάλληλος της New Medical Company (NOMEKO) από το 2019 έως το 2022, ανέφερε η ομάδα του αντικαθεστωτικού φυλακισμένου ηγέτη Αλεξέι Ναβάλνι, σε έκθεσή της με τα πορίσματα σχετικής έρευνας.

Η έκθεση δημοσιοποιήθηκε χθες και αναφέρει ότι η Βορόντσοβα, η οποία έχει σπουδάσει Ενδοκρινολόγος,  άρχισε να εργάζεται για τη NOMEKO ως συνιδρυτής και μέλος του διευθυντικού συμβουλίου το 2019.

  • Σύμφωνα με την έρευνα , η NOMEKO κέρδισε χρήματα κυρίως μέσω της συνεργασίας της με τη ρωσική εταιρεία Sogaz, η οποία ανήκει εν μέρει στον Γιούρι Κόβαλτσουκ,  στενό συνεργάτη του Πούτιν και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας.

Σημειώνεται πως τόσο στις κόρες του Πούτιν όσο και στον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου έχουν επιβληθεί δυτικές κυρώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μια έρευνα το 2021 από το Current Time, ένα ρωσόφωνο δίκτυο , έδειξε ότι η Sogaz υποστήριξε οικονομικά τους στενούς συνεργάτες του Πούτιν, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας (FSO), της προέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και άλλων κορυφαίων Ρώσων αξιωματούχων.

Εκτός από το μισθό και τα μερίσματά της στη NOMEKO, η Βορόντσαβα λαμβάνει μηνιαίο μισθό 110.000 ρούβλια (1.250 $) από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, όπου είναι φέρεται εγγεγραμμένη ως υπάλληλος της Ιατρικής Σχολής, σύμφωνα με την έρευνα της ομάδας του Ναβάλνι.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντικαθεστωτικός πολιτικός και σφοδρός πολέμιος του καθεστώτος Πούτιν εκτίει συνολικά 19 χρόνια σε ρωσική φυλακή για εξτρεμισμό και άλλες κατηγορίες, αλλά η ομάδα του συνεχίζει το έργο της και δημοσιεύει τα ευρήματά της στο Διαδίκτυο.

Η προηγούμενη έρευνα του Current Time για την Sogaz αποκάλυψε ότι η Βορόντσοβα και ο δεύτερος σύζυγός της, Γεβγκένι Ναγόρνι, έχουν ένα ρετιρέ 230 τετραγωνικών μέτρων στο κέντρο της Μόσχας που εκτιμάται ότι αξίζει 800 εκατομμύρια ρούβλια (πάνω από 9 εκατομμύρια δολάρια). Η Βορόντσοβα έχει επίσης ένα σπίτι κοντά στη Μόσχα με εκτιμώμενη αξία 400 εκατ.ρούβλια.

Τον Απρίλιο του 2023, το κανάλι Mozhem obyasnit Telegram ανέφερε κατόπιν  έρευνας ότι οι εταιρείες της Βορόντσοβα και της μικρότερης κόρης του Πούτιν, Κατερίνα Τιχονόβα, κέρδισαν περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια ρούβλια (13,6 εκατομμύρια δολάρια) το 2022.

Η έρευνα του Mozhem obyasnit αποκάλυψε επίσης ότι τα ετήσια κέρδη της NOMEKO αυξήθηκαν απότομα και έφτασαν τα 597 εκατομμύρια ρούβλια (σχεδόν 6,8 εκατομμύρια δολάρια) αφού η Βορόντσοβα εντάχθηκε στην εταιρεία ως συνιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της, ενώ το 2018, η εταιρεία δεν είχε κέρδη.

 

 

 

Με πληροφορίες από RadioFreeEurope RadioLibery

Η Αγκυρα συνεχίζει την παρελκυστική της πολιτική: Στάση «τουρκικό υπουργικό συμβούλιο» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: