Και ο βουλευτής Μικς προχώρησε σε έγκριση της πώλησης των F-16 στην Τουρκία: Άλλαξε γνώμη λόγω της “θετικής στάσης” του Ερντογάν στο Αιγαίο

epa11012359 Representative Gregory Meeks addresses the media during a press conference with family members of those held hostage by Hamas, hosted by the House Foreign Affairs Committee at the Rayburn Building in the US Capitol, Washington, DC, USA. EPA, WILL OLIVER




Ο βουλευτής Γκρέγκορι Μικς (Gregory Meeks), αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ και ένας απο τους τέσσερις νομοθέτες που αποφασίζουν για τις διεθνείς πωλήσεις όπλων, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την παράδοση των F-16:

«Χαιρετίζω την υπογραφή των πρωτοκόλλων από τον Πρόεδρο Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Αυτά είναι ευπρόσδεκτα, αν είναι καθυστερημένα, νέα για τη Συμμαχία και την διμερή σχέση.

Η Σουηδία, με τον προηγμένο στρατό και τις τεχνολογίες της, θα είναι πάροχος ασφάλειας από την πρώτη μέρα της ένταξής της. Παρά την παράνομη, βάναυση επίθεση της Ρωσίας, η συμμαχία του ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερη από ποτέ. Ελπίζω η Ουγγαρία να εγκρίνει επιτέλους την ένταξη της Σουηδίας.

«Επίσης, με ενθαρρύνουν τα βήματα που έχει λάβει η Τουρκία για να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στο Αιγαίο και αλλού με τους γείτονές της και να ενισχύσει τον έλεγχο κατά των παράνομων ρωσικών ροών κεφαλαίων.

Αυτά τα βήματα που έγιναν, οδήγησαν στην απόφασή μου να εγκρίνω τη σημαντική εκκρεμή πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. Προσδοκώ περαιτέρω βήματα για την αποκλιμάκωση στη βορειοανατολική Συρία, και ενέργειες ως εποικοδομητικού εταίρου σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Δεσμεύομαι για μια ισχυρή διμερή σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας και συντονισμό με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και άλλους σημαντικούς περιφερειακούς εταίρους».

Μια μεγάλη ημέρα για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε το “πράσινο φως” για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: