Κάνουν τα νοσοκομεία δομές φιλοξενίας γιατί, απλώς, κανείς δεν λύνει τα προβλήματα: 500 άνθρωποι ζουν σε αυτά, καθώς δεν έχουν που να πάνε – Το τραγικό παράδειγμα της Πάτρας

Image by 1662222 from Pixabay




Μια τραγική περίπτωση ενός ασθενούς στην Πάτρα ο οποίος ζούσε μέσα στο νοσοκομείο του Ρίου για 4 χρόνια μέχρι που πέθανε, φέρνει στην επιφάνεια ένα μείζον πρόβλημα που όμως δεν φαίνεται να απασχολεί τα αρμόδια υπουργεία.

Η φαινομενικά απίστευτη ιστορία αφορά έναν ασθενή, με χρόνιο πρόβλημα, καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό με παραπληγία, νοσηλευόταν και ο άνθρωπος δεν μπορούσε να πάρει εξιτήριο γιατί δεν είχε ΑΜΚΑ και καμία κρατική δομή δεν μπορούσε να τον δεχθεί….

Ο αλλοδαπός ασθενής της Πάτρας χωρίς ΑΜΚΑ παρέμεινε στο νοσοκομείο για 4 χρόνια λόγω του ανθρωπισμού που επέδειξαν διοίκηση, γιατροί και νοσηλευτές , όπως αποκάλυψε το OPEN.




Όπως εξήγησε μάλιστα η Ιουλία Συροκώστα – παθολόγος Διευθύντρια στο νοσοκομείο του Ρίου, αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα περίπου 500 ασθενείς αναγκάζονται να ζουν μέσα στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται γιατί πολύ απλά δεν έχουν που να πάνε μόλις πάρουν εξιτήριο: Είτε γιατί δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, είτε γιατί οι δομές είναι υπερπλήρεις.

Είναι προφανές ότι το ελληνικό κράτος δεν θεωρεί μείζον το πρόβλημα αυτό που εκτός του όποιου κόστους στερεί κρίσιμες κλίνες από άλλους ασθενείς που τις έχουν άμεση ανάγκη για τη νοσηλεία τους.

Η πιθανή δικαιολογία ότι πρόκειται για θέματα δυσεπίλυτα που χρονίζουν, είναι καταφανέστατα έωλη, καθώς κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο, εφόσον φυσικά ασχοληθείς με την επίλυσή του. Δεν είναι δα και ο τετραγωνισμός τους κύκλου…

Το θλιβερό περιστατικό θυμίζει αν μη τι άλλο την ταινία The Terminal του Στίβεν Σπίλμπεργκ η οποία εμπνεύστηκε από την πραγματική ιστορία ενός Ιρανού ο οποίος έζησε μέσα στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ για…. 18 χρόνια. Στην ταινία ο άνθρωπος από την Ανατολική Ευρώπη, εγκλωβίστηκε στο JFK της Νέας Υόρκης:  Δεν μπορούσε να μπει στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά δεν γινόταν να γυρίσει στην πατρίδα του όπου είχε εκδηλωθεί πραξικόπημα.

Με πληροφορίες από OPEN
Ελλάδα Αθήνα 

Aπολογείται σήμερα στον ανακριτή ο 35χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στο Περιστέρι [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: