«Είχαμε μια καλή συζήτηση»: Συνάντηση Μητσοτάκη με την Φον ντερ Λάιεν στο Νταβός για Ουκρανία, μετανάστευση, οικονομία [video]

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα το απόγευμα στο Νταβός η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η υποστήριξη της Ουκρανίας, η οικοδόμηση μιας ισχυρότερης βιομηχανικής βάσης, η διαχείριση της μετανάστευσης, όλα αυτά απαιτούν μια ενωμένη ευρωπαϊκή απάντηση. Και είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε εκεί» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η οποία συνοδεύεται από βίντεο της συνάντησης. Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε:

«Είχαμε μια καλή συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η υποστήριξη της Ουκρανίας, η οικοδόμηση μιας ισχυρότερης βιομηχανικής βάσης, η διαχείριση της μετανάστευσης, όλα αυτά απαιτούν μια ενωμένη ευρωπαϊκή απάντηση. Και είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε εκεί».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Belgium

Με στελέχη της Intel, της Alphabet και της Google συναντήθηκε ο Μητσοτάκης στο Νταβός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: