Οι τρομοκράτες της Χαμάς έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με Ισραηλινούς ομήρους: Την Δευτέρα θα ενημερώσουν για την τύχη τους

epa11071106 An Israeli activist performs as a hostage inside a cage during a march by family members of Israeli hostages held by Hamas in Gaza, calling for their immediate release, near Urim, a kibbutz near the Israeli-Gaza border in southern Israel, 12 January 2024. EPA, ATEF SAFADI




Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής, ένα βίντεο που εμφανίζει τρεις Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο βίντεο οι όμηροι απευθύνουν έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τη στρατιωτική επίθεση κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι. Το βίντεο διάρκειας 37 δευτερολέπτων ολοκληρώνεται με κείμενο που αναφέρει: «Αύριο θα σας ενημερώσουμε για την τύχη» των ομήρων.

Παράλληλα, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανάφερε ότι πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επεισόδια και συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανέφερε ότι σκότωσε δύο τρομοκράτες αφού ισραηλινές δυνάμεις κυνήγησαν ένα αυτοκίνητο που πέρασε χωρίς να σταματήσει από ένα σημείο ελέγχου κοντά στην πόλη της Χεβρώνας. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οι δύο νεαροί άνδρες σκοτώθηκαν σε επεισόδια.
Σε ένα ξεχωριστό συμβάν, ένας 16χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού σε επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στην Ιεριχώ, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε άμεσα αυτό το περιστατικό.

Το υπουργείο της Παλαιστινιακής Αρχής γνωστοποίησε επίσης τον θάνατο δύο εφήβων που σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς κοντά στη Ραμάλα.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι «εξουδετέρωσε δύο επιτιθέμενους» που πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε στρατιωτική βάση κοντά στη Ραμάλα.


Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γάζα, Ραμάλα, Παλαιστίνη

Νέες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κατά των Κούρδων, στο βόρειο Ιράκ και την Συρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: