Η προφητική παράγκα του Σαββόπουλου: Νέες βαριές καταγγελίες και αλληλομηνύσεις Ολυμπιακού και ΑΕΚ με φόντο το «πτώμα» του Ελληνικού ποδοσφαίρου [βίντεο]

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Ολυμπιακού- ΑΕΚ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




«Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις
Όλη η ελλάδα ατέλειωτη παράγκα
Παράγκα παράγκα παράγκα του χειμώνα
Κι εσύ μιλάς σαν πτώμα»…

Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραφε πριν από 50 χρόνια τους στίχους της εμβληματικής του Παράγκας, προφανώς δεν είναι κατά νου το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά, δυστυχώς, μετά από τόσα χρόνια, οι λέξεις ταιριάζουν απόλυτα στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και δεν δείχνει να υπάρχει καμία σωτηρία.

Με κλειστά τα γήπεδα, λόγω της οπαδικής βίας, αποδείχθηκε για μια ακόμη φορές, χθες Κυριακή, ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο και ακολούθως οι οπαδοί των ομάδων.

Μετά το ντέρπι στο άδειο Καραϊσκάκης, με ξένους διαιτητές, στο οποίο η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1, ξέσπασε ένας νέος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης για τη διαιτησία, τις παράγκες και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί.

Ο άρτι αφιχθείς στον Ολυμπιακό, γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ξεκίνησε μια σειρά καταγγελιών ζητώντας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει και να διακόψει το πρωτάθλημα.

Κατήγγειλε επώνυμα μια σειρά παραγόντων, διαιτητών, προέδρων, μεταξύ των οποίων και τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη «υποσχόμενος» ότι τις προσεχείς ημέρες ο Ολυμπιακός θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ απάντησε με την αναγγελία ότι θα μηνύσει τον κ. Κούγια για όσα είπε.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς το μεσημέρι της Δευτέρας απάντησε ζητώντας να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις αλλά αποστασιοποιήθηκε για τη διαιτησία παραπέμποντας στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Οι καταγγελίες Κούγια

Με αφορμή τις διαιτητικές αποφάσεις του ντέρμπι, ο κ. Κούγιας προχώρησε σε καταγγελίες για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Κατόπιν συνεννοήσεως με τον πρόεδρο θέλω να τοποθετηθώ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία, κάθε μέρα μια εγκληματική με επικεφαλής υπάλληλο της ΕΠΟ που έστηνε παιχνίδια έχουν καθίσει σαν βδέλλα πάνω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλοι είδατε τι συνέβη.

Υπήρχε εντολή να εγκαταλείψουμε το γήπεδο, αλλά επειδή σεβόμαστε τους θεσμούς δεν το κάναμε.

Ένα πεντακάθαρο γκολ και ένα πέναλτι που δεν θα το έδινε ούτε ο Μελισσανίδης που δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Υπεύθυνος είναι αυτός που είναι πολιτικός προϊστάμενος του κράτους. Δεν μπορεί να μην βλέπει όσα γίνονται, ότι στήνονται παιχνίδια σε μικρότερες κατηγορίες.

Ο κ. Μαρινάκης μου είπε να καταγγείλω αυτό το κύκλωμα. Ο κ. Βρούτσης θα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα. Θα ήθελα να έχει παρακολουθήσει την αναμέτρηση ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Δεν μπορώ να σας πω τι νιώθω αυτή τη στιγμή, όσα δηλαδή νιώθουν αυτοί που είδαν το ματς. Μου είπαν πολλοί ότι ήταν μια σφαγιαστική διαιτησία. Ήλπιζα ότι αλλάζοντας η κυβέρνηση και με τις τόσες μεταρρυθμίσεις θα άλλαζε το ποδόσφαιρο.

Άνθρωποι που δεν έχουν βγάλει το λύκειο, κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει, εγώ δεν χρειάζομαι κάτι άλλο από τη ζωή μου. Δεν μπορεί εγκληματίες νβα καταστρέφουν το ποδόσφαιρο. Μετά κάποιοι αναρωτιούνται γιατί γίνονται πράξεις βίας. Αυτά είναι πρόκληση. Να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να διακόψει ο ίδιος το πρωτάθλημα.

Τον καλώ εγώ προσωπικά. Να μη συνεχίσει να υπάρχει αυτή η ομπρέλα από τον ανηψιό του. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Αυτά έχω να τα δω από την εποχή της παράγκας του Θωμά Μητρόπουλου. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αν ήμουν υπουργός θα έκανα πέντε πράγματα, το ίδιο οφείλει ο κ. Βρούτσης.

Άνθρωποι που δεν είχαν μαντίλι να κλάψουν, κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα»




Σε νέες δηλώσεις του σήμερα στην εκπομπή “Breakfast με σπορ” στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ  ο κ. Κούγιας επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι σε 10 με 15 μέρες θα καταθέσει  μηνυτήρια αναφορά για την «εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως ανέφερε .

Παράλληλα, τόνισε πως θα πέσει στο… κενό οποιαδήποτε μήνυση καταθέσει η ΠΑΕ ΑΕΚ εις βάρος του.




 Ολυμπιακός: Μέσα σε λίγες εβδομάδες μας στέρησαν έως και 11 βαθμούς

«Απόψε ήταν το αποκορύφωμα της δράσης της Εγκληματικής Οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ερυθρόλευκη ΠΑΕ μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ

 Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Απόψε ήταν το αποκορύφωμα της δράσης της Εγκληματικής Οργάνωσης στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες μας στέρησαν έως και 11 βαθμούς (με ΠΑΟ, Βόλο, Ατρόμητο, ΑΕΚ) και αλλοίωσαν το Πρωτάθλημα.

Αυτά που καταγγέλαμε τόσο καιρό με κάθε τρόπο και σε όλους τους τόνους, τα είδε κάθε Έλληνας φίλαθλος αποτυπωμένα στο γήπεδο και είναι ηθική δικαίωση τα όσα έγιναν έτσι ξεδιάντροπα κάτω από τους προβολείς.

Δυστυχώς το μόρφωμα που σαπίζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντιμετωπίζεται ποδοσφαιρικά.

Και αναφερόμαστε στην Πολιτεία και τις Αρχές.

Από εδώ και πέρα όποιος δεν ασχοληθεί με την εξαφάνιση της Εγκληματικής Οργάνωσης, τότε σημαίνει και είναι προφανές ότι την υποθάλπτει.

Τα λόγια τελείωσαν».

Η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Σχετικά με τις επίσημες δηλώσεις εκπροσώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τον χθεσινό αγώνα με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Superleague, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κυβέρνηση, όπως έχει καθήκον προστατεύει τον αθλητισμό από φαινόμενα βίας και παραβατικότητας.

Ανακοινώσαμε ήδη μία σειρά πρωτοβουλιών αναμένουμε να εφαρμοστούν και θα είμαστε από πάνω στο θέμα αυτό. Από εκεί και πέρα υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει σε ζητήματα διαιτητικών αποφάσεων. Όσοι εμπλέκονται με τον αθλητισμό καλό θα είναι να αποφεύγουν εμπρηστικές δηλώσεις».

ΠΗΓΗ: gazzeta.gr, ertsports.gr , sportal.gr

Η μαχητική ΑΕΚ έφυγε με ένα τεράστιο «διπλό» από το Καραϊσκάκη: Επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: