Η Νότια Κορέα θα τερματίσει τη βαρβαρότητα, αλλά το 2027: Θα απαγορευθεί η σφαγή και πώληση κρέατος από σκύλους, μια προαιώνια κτηνωδία

File Photo epa11002994 Dogs sit in the cage as members of Korean Dog Meat Association rally against Government’s dog meat policy, outside of the presidential office in Seoul, South Korea, 30 November 2023. Protesters opposing the dog meat ban gathered with their dogs to oppose the bill’s passage. EPA/JEON HEON-KYUN




Η Νότια Κορέα ψήφισε νέο νόμο, ο οποίος στοχεύει να τερματίσει τη σφαγή και την πώληση σκύλων για το κρέας τους έως το 2027. Ο νόμος στοχεύει να τερματίσει την μακραίωνη πρακτική της κατανάλωσης κρέατος σκύλου.

Το κρέας σκύλου έχει πέσει σε δυσμένεια στους πελάτες τις τελευταίες δεκαετίες. Οι νέοι το αποφεύγουν ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με το νόμο, η εκτροφή ή η σφαγή σκύλων για κατανάλωση θα απαγορευθεί, όπως και η διανομή ή η πώληση κρέατος σκύλου. Όσοι κριθούν ένοχοι θα μπορούσαν να οδηγηθούν στη φυλακή.

Αυτοί που σφαγιάζουν τα σκυλιά μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών, ενώ όσοι εκτρέφουν σκυλιά για κρέας ή πουλάνε κρέας σκύλου θα μπορούσαν να εκτίσουν το πολύ δύο χρόνια. Ωστόσο, η ίδια η κατανάλωση κρέατος σκύλου δεν θα είναι παράνομη.

Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ σε τρία χρόνια, δίνοντας στους αγρότες και στους ιδιοκτήτες εστιατορίων χρόνο να βρουν εναλλακτικές πηγές απασχόλησης και εισοδήματος. Θα πρέπει να υποβάλουν ένα σχέδιο για τη σταδιακή κατάργηση των επιχειρήσεων τους στις τοπικές αρχές τους.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να στηρίξει πλήρως τους εκτροφείς κρέατος σκύλων, τους κρεοπώλες και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, των οποίων οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν, αν και οι λεπτομέρειες για το τι αποζημίωση θα προσφερθεί δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί.

  • Σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές, η Νότια Κορέα είχε περίπου 1.600 εστιατόρια με κρέας σκύλου και 1.150 φάρμες σκύλων το 2023.

Το στιφάδο με κρέας σκύλου, που ονομάζεται «boshintang», θεωρείται λιχουδιά μεταξύ ορισμένων ηλικιωμένων Νοτιοκορεατών, αλλά το κρέας δεν είναι πλέον δημοφιλές στους νέους.

Ο σημερινός πρόεδρος Yoon Suk Yeol και η σύζυγός του έχουν έξι σκυλιά και έχουν ζητήσει την απαγόρευση του κρέατος σκύλου

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Gallup πέρυσι, μόνο το 8% των ανθρώπων δήλωσε ότι είχε δοκιμάσει κρέας σκύλου τους τελευταίους 12 μήνες, από 27% το 2015. Λιγότεροι από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την κατανάλωση του κρέατος.

Προηγούμενες κυβερνήσεις, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980, έχουν δεσμευτεί να απαγορεύσουν το κρέας σκύλου, αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο. Ο σημερινός πρόεδρος Yoon Suk Yeol και η Πρώτη Κυρία Kim Keon Hee είναι γνωστοί φιλόζωοι. Το ζευγάρι έχει έξι σκυλιά και η κυρία Kim ζήτησε να σταματήσει η πρακτική της κατανάλωσης σκύλων.

Ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, που εδώ και καιρό πιέζουν για την απαγόρευση, επαίνεσαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Τρίτης.

Η Jung Ah Chae, εκτελεστική διευθύντρια της Humane Society στην Κορέα, δήλωσε έκπληκτη που είδε την απαγόρευση στη ζωή της. «Ενώ η καρδιά μου ραγίζει για όλα τα εκατομμύρια σκυλιά για τα οποία αυτή η αλλαγή έχει αργήσει πολύ, είμαι πολύ χαρούμενη που η Νότια Κορέα μπορεί τώρα να κλείσει αυτό το άθλιο κεφάλαιο στην ιστορία μας και να αγκαλιάσει ένα μέλλον φιλικό προς τα σκυλιά», είπε.

Οι εκτροφείς κρέατος σκύλων είχαν αγωνιστεί κατά της απαγόρευσης. Υποστήριξαν ότι, δεδομένης της φθίνουσας δημοτικότητας μεταξύ των νέων, η πρακτική θα πρέπει να αφεθεί να εξαφανιστεί φυσικά με την πάροδο του χρόνου. Πολλοί αγρότες και εστιάτορες είναι ηλικιωμένοι και είπαν ότι θα ήταν δύσκολο για αυτούς να αλλάξουν τα προς το ζην τόσο αργά στη ζωή τους.

Ένας εκτροφέας σκύλων, ο Joo Yeong-bong, είπε στο BBC ότι η βιομηχανία ήταν σε απόγνωση.

«Σε 10 χρόνια, η βιομηχανία θα είχε εξαφανιστεί. Είμαστε στα 60 και 70 μας και τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να χάσουμε τα προς το ζην», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι «παραβίαση της ελευθερίας των ανθρώπων να τρώνε ό,τι τους αρέσει».

Πηγή BBC 

Σεφ διαμέλισε τη σύντροφό του και της ξερίζωσε την καρδιά: Είναι γιος του «στραγγαλιστή της Μπρατισλάβα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: