Η κυβέρνηση απαντά στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψήφισμα

FILE PHOΤΟ: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 16 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Απάντηση στην αναφορά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για δημοψήφισμα σχετικά με το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα.

Ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επεσήμανε αρχικά ότι η κυβέρνηση σέβεται τον ρόλο και τις απόψεις της Εκκλησίας, όμως εφαρμόζει το πρόγραμμά της.

«Μια από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ρύθμιση που θα ψηφιστεί καλύπτει ένα κενό προς όφελος των παιδιών.

Τόνισε, επίσης, ότι κανείς δεν μπορεί να υποδείξει στην Εκκλησία τι θα πεί. «Με τον απόλυτο σεβασμό στην Εκκλησία, στη χώρα υπάρχει εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία».

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος, σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης, και σχετικά ερωτηθείς για το προωθούμενο νομοσχέδιο είπε: «Γιατί να μη γίνει ένα Δημοψήφισμα; Δεν θα ήταν μια πρόταση και αυτή

Κι πρόσθεσε:

«Θα συνέλθει η ιεραρχία μετά από δυο – τρεις μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας, επισήμως.

Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του.

Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό θα το κάνει – αν δε θέλει, όχι. Το ποίμνιο δεν θέλει να κατέβει, να ενημερωθεί πρέπει.

Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα ‘ρθουν.




Πως θα ζήσω σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες δύο μαμάδες; Πως θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του;

Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει;

Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;

(…) Είναι θέμα της κοινωνίας η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο.

Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη.

Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια».

  • Σημειωτέον ότι ο ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Bloomberg, επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Θα είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία – Tο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια θα έχει ψηφιστεί τον Φεβρουάριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: