Οι ΗΠΑ και η Βρετανία βομβάρδισαν ξανά θέσεις των Χούθι στην Υεμένη: Οι φιλο-ιρανοί τρομοκράτες υπόσχονται συνέχιση των επιθέσεων εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

epa11085658 Female students wearing the traditional Palestinian keffiyeh shout slogans during a protest in solidarity with the Palestinian people at Sana’a University, in Sana’a, Yemen, 17 January 2024. EPA, YAHYA ARHAB




Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε νωρίτερα πως drone προερχόμενο από περιοχή ελεγχόμενη από τους Χούθι έπληξε αμερικανικό εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν χθες Τετάρτη.

ΑΚΟΜΑ: Τηλεοπτικό δίκτυο προσκείμενο στους Χούθι μετέδωσε ότι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εξαπέλυσαν τέταρτη σειρά πυραυλικών πληγμάτων στην Υεμένη, σε αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η αμερικανοβρετανική επίθεση είχε στόχο τις επαρχίες Χοντάιντα, Τάιζ, Νταμάρ, Αλ Μπάιντα και Σαάντα», ανέφερε το Αλ Μασίρα.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Οι υεμενίτες αντάρτες Χούθι διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών και πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από την τέταρτη σειρά βομβαρδισμών εναντίον θέσεών τους, που απέδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, σε επαρχίες της Υεμένης.

«Θα συνεχίσουμε να βάζουμε στο στόχαστρο πλοία που κατευθύνονται σε λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, ανεξαρτήτως των αμερικανοβρετανικών επιθέσεων στην προσπάθειά τους να μας εμποδίσουν», διαβεβαίωσε αξιωματούχος των Χούθι μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους αντάρτες.

Σιγοκαίει η φωτιά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου με επέκταση του πολέμου: Μεγαλύτερη η πιθανότητα στους προσεχείς μήνες απ΄ό,τι στο παρελθόν δηλώνει ο Ισραηλινός ΓΕΕΘΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: