Η Ινδία αλλάζει… πάροχο και θα αγοράζει πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία: Τεράστιο πλήγμα για τον Πούτιν και τα… πολεμικά του έσοδα

FILE PHOTO: epa05085981 Εξέδρα άντλησης πετρελαίου στη Ρωσία. EPA, YURI KOCHETKOV




Το Newsweek σε δημοσίευμα με τίτλο Russian Ally’s Saudi Pivot Threatens to Derail Putin’s Wartime Economy αναφέρει ότι η Ινδία θέλει να ενισχύσει τις αγορές πετρελαίου της από τη Σαουδική Αραβία, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να βλάψει την οικονομία της Ρωσίας, η οποία πουλάει ενεργειακά προϊόντα με έκπτωση στο Νέο Δελχί.

«Δεν είναι μυστικό ότι η Ινδία έχει θέσει το εθνικό της συμφέρον πάνω από τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Μόσχας», δήλωσε στο Newsweek ο James Hill, Διευθύνων Σύμβουλος της MCF Energy. Πηγές στα ινδικά διυλιστήρια ανέφεραν στο Reuters ότι η χώρα αναζητά πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία εν μέρει λόγω προβλημάτων με τις πληρωμές για το ρωσικό ακατέργαστο Sokol.

Σχεδόν 5 εκατομμύρια βαρέλια αργού ρωσικού Sokol δεν έχουν φτάσει στην Ινδία, με μία αποστολή να έχει σταματήσει για περισσότερο από ένα μήνα.

Επίσης, δισεκατομμύρια δολάρια από έσοδα από το ρωσικό πετρέλαιο έχουν κολλήσει στις ινδικές τράπεζες και δεν μπορούν να μεταφερθούν ή να μετατραπούν λόγω των περιορισμών της Reserve Bank of India, εμποδίζοντας τη στρατηγική του Πούτιν να παρακάμψει το δολάριο ΗΠΑ στο διεθνές εμπόριο.

Ο Hardeep Singh Puri, υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ινδίας, δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μειώθηκαν λόγω μη ελκυστικών τιμών και όχι λόγω προβλημάτων πληρωμών.

Πηγή Newsweek [Russian Ally’s Saudi Pivot Threatens to Derail Putin’s Wartime Economy]

Τα δεξαμενόπλοια της Shell δεν θα περνούν μέχρι νεωτέρας από την Ερυθρά Θάλασσα λόγω της απειλής των Χούθι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: