Η εμπλοκή της Greek Mafia στην Κύπρο και η ομιλία του ΠτΔ στο Στρασβούργο προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Oι εξελίξεις με τον εργολάβο στα κατεχόμενα που φέρεται να ήταν συνεργός του Τ/κ δικηγόρου που σφετερίζονταν ε/κ περιουσίες, οι πληροφορίες για εμπλοκή της Greek Mafia στο έγκλημα στην Κύπρο, είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Επίσης προβάλλονται οι αντιδράσεις για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για το έγκλημα και την οπαδική βία και η ομιλία του ΠτΔ στο Στρασβούργο . Αναφορά γίνεται και στα προβλήματα με το ejustice και τις αντιδράσεις των δικηγόρων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ξανά εξήγγειλαν τα ίδια μέτρα» και προβάλλει τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης για τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για το έγκλημα και τη βία στους αθλητικούς χώρους.

Αλλού αναφέρει ότι φουντώνουν οι υποψίες για συνεννόηση Χριστοδουλίδη-ΕΛΑΜ για τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πληροφορίες που συνδέουν το φόνο του Αλέξη Μαυρομιχάλη με 28χρονο ομογενή, καταζητούμενο για δολοφονίες μελών της Greek Mafia.

«Ένταλμα και εναντίον εργολάβου για τον σφετερισμό στα κατεχόμενα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι μαζί με τον Τ/κ δικηγόρο Κιουρσάτ ‘έκαναν παιγνίδι’ ένας Βρετανός και ένας εργολάβος με εκμετάλλευση ε/κ περιουσιών.

Αλλού αναφέρει ότι σήμερα ξεκινά συζήτηση πρότασης νόμου για περιορισμό των ωφελημάτων των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής. Ο «Π» προβάλλει επίσης τις καταστροφές στην Ξυλοφάγου από την έντονη βροχόπτωση και τις επικρίσεις κατά της Πυροσβεστικής.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Greek Mafia χτυπά Κύπρο» γράφει στο κύριό του θέμα για τις πληροφορίες ότι στον φόνο του Αλέξη Μαυρομιχάλη εμπλέκεται ένας ομογενής, που διέμενε Κύπρο, που καταζητείται για δολοφονίες μελών της Greek Mafia και αναφέρει ότι οι κυπριακές αρχές είναι σε επαφή με τις ελλαδικές.

Αλλού αναφέρεται σε επιθέσεις κατά των Χούθι από το Ακρωτήρι. Ο «Φ» αναφέρεται στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των δικηγόρων για τα προβλήματα στο ejustice.

«Στριμώχτηκε και βρέθηκε σε δύσκολη θέση ο Πρόεδρος στην ΚΣΣΕ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει ότι κλήθηκε να απαντήσει αν θα αναγνωρίσει την «πολιτική ισότητα» και δεν απάντησε στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ στο Στρασβούργο.

Αλλού γράφει ότι πληρώσαμε χιλιάδες ευρώ και το ejustice είναι εκτός λειτουργίας. Επίσης προβάλλει τα μέτρα για το έγκλημα και αναφέρεται σε αμυδρό φως για αποτελεσματικότητα.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Επικρίσεις για ‘αναποτελεσματικά’ αστυνομικά μέτρα» και αναφέρεται στις επικρίσεις για τα μέτρα για το έγκλημα με εκκλήσεις για συγκρότηση ειδικής μονάδας.

Αλλού προβάλλει την ομιλία του ΠτΔ χθες στην ΚΣΣΕ στο Στρασβούργο. Επίσης προβάλλει τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Στα σκαριά deal για την CNP Κύπρου» και αναφέρει ότι έρχονται αλλαγές στο ασφαλιστικό τοπίο και ότι μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών είναι και η Ελληνική Τράπεζα.

Επίσης γράφει ότι το 40% των πλοίων αποφεύγει το Σουέζ εξαιτίας των επιθέσεων των Χούθι. Γράφει αλλού για αναπτύξεις εκατοντάδων εκατομμυρίων στην Πάφο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Μεγάλη η κρίση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ: Η εφημερίδα Los Angeles Times απολύει το ένα πέμπτο του προσωπικού της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: