Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (video): Φαίνεται ότι εάν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει πρώτα την πώληση των F-16 ο Ερντογάν δεν θα υπογράψει για τη Σουηδία! “Θύμα” τα ελληνικά F-35…

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο Μιχάλης Ιγνατίου με τον παρουσιαστή ειδήσεων Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Η κατάσταση είναι περίεργη. Οι Αμερικανοί -εκτός του πρέσβη στην Άγκυρα που πανηγύρισε- χαιρέτισαν με χαμηλούς τόνους, θα έλεγα, την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση και τώρα αναμένουν την υπογραφή του Ταγίπ Ερντογάν.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση του στο κανάλι Omega της Κύπρου ο ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μετέδωσε και τα εξής:

Αλλά, και ο ίδιος φαίνεται να αναμένει να στείλουν οι Αμερικανοί το τουρκικό αίτημα για την πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία, πριν υπογράψει το τελικό έγγραφο.

Υπάρχει, εκτός των παραπάνω, και το πρόβλημα με τα F-35, που ζήτησε να αγοράσει η Ελλάδα. Δυστυχώς ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνέδεσε το ελληνικό αίτημα με το τουρκικό, στην προσπάθεια του να εκβιάσει το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος, που εκνεύρισε τους νομοθέτες.

Με τα δεδομένα μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει πληροφορία ότι τα αιτήματα έχουν σταλεί στις Επιτροπές Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Διπλωμάτες που έχουν γνώση του θέματος, υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν έχει εγκλωβίσει τον κ. Μπλίνκεν στον εκβιασμό του -υπογραφή για την ένταξη της Σουηδίας έναντι της πώλησης των F-16- και θα συνεχίσει μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Την ίδια στιγμή, έχει μπλοκάρει -μέχρι τώρα τουλάχιστον- και την απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, ο Ερντογάν ελέγχει απόλυτα το διπλωματικό παιγνίδι, από τη στιγμή που οι Αμερικανοί τον αφήνουν ατιμώρητο για την αντιδυτική του στάση. Έχουν αποδείξεις ότι παραβιάζει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και του Ιράν, αλλά τιμωρούν όλους τους άλλους εκτός την Τουρκία.

Υποθάλπτει τη Χαμάς και για τους Αμερικανούς δεν τρέχει τίποτα. Σήμερα πρόσφερε πλήρη υποστήριξη στο Ιράν, που πολεμά τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Γάζα, στο Λίβανο, στη Συρία, στην Ερθρά Θάλασσα και στο Ιράν. Καμία αντίδραση από την Ουάσιγκτον.

Γιατί ο Ερντογάν να μην συνεχίσει τον εκβιασμό για τη Σουηδία. Εδώ πιστεύουν ότι εάν δεν πάρει τα F-16 δεν θα υπογράψει τη σουηδική ένταξη στο ΝΑΤΟ. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Τι θα συμβεί εάν ο Ερντογάν υπογράψει; Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα στείλει το ελληνικό αίτημα για τα μαχητικά F-35 και το τουρκικό αίτημα για τα F-16, στο Κογκρέσο. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να στείλει μία επιστολή στο Κογκρέσο που θα αναφέρει ότι εάν η Τουρκία επαναρχίσει τις απειλές κατά της Ελλάδας η προμήθεια των F-16 θα τερματιστεί. Θα την στείλει όπως απαιτούν οι όροι που έχει θέσει ο γερουσιαστής Μενέντεζ; Θα φανεί και αυτό τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή πρέπει να στείλει και μία επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, που θα αναφέρει τα ίδια για τις τουρκικές επιστολές. Επίσης, η Αμερική πρέπει να παραχωρήσει στην Ελλάδα πολεμικό υλικό, δωρεάν και με έκπτωση.

Εν αναμονή λοιπόν, των αποφάσεων του Ερντογάν.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η υποκρισία των Αμερικανών κτύπησε …”κόκκινο”: Πανηγυρίζουν επειδή πέτυχε ο εκβιασμός του Ερντογάν εναντίον τους… Η προσβολή Μπλίνκεν στην Ελλάδα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: