Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Η επικαιρότητα μέσα από τους πρωτοσέλιδους τίτλους των εφημερίδων της Τρίτης

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η παρουσίαση του Προγραμματισμού Διακυβέρνησης για το 2024 από τον Νίκο Χριστοδουλίδη και η έναρξη των επαφών της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Επίσης προβάλλονται οι σωροί αποβλήτων σε διάφορες περιοχές, η νίκη του Κωστάκη Κωνσταντίνου σε μυστική ψηφοφορία του ΔΗΣΥ, οι καταγγελίες του δικηγόρου Ευστάθιου Ευσταθίου για διαφθορά της Νομικής Υπηρεσίας, το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής του ΓεΣΥ

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ξανά-εξήγγειλε τις δεσμεύσεις του» και γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεσμεύθηκε για υλοποίηση πέραν των 80 υποσχέσεων για το 2024.

Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ο Κωστάκης Κωνσταντίνου αναδείχθηκε νικητής σε μυστική ψηφοφορία του ΔΗΣΥ αναφορικά με τη διεκδίκηση της Προεδρίας του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου.

Η «Α» επίσης αναφέρει ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, έστειλε διευκρινιστική επιστολή στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη αναφορικά με το πλαίσιο Γκουτέρες.

«Καταγγελίες για διαφθορά με ακίνητα $113 εκατ. στη Μόσχα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι ο δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου κατήγγειλε τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για συγκάλυψη υπόθεσης που αφορούσε Ρώσο ολιγάρχη.

Αλλού αναφέρεται στις χωριστές συναντήσεις που θα έχει σήμερα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ. Γράφει ακόμη ότι δύο πρόσφατοι διορισμοί στο ΤΕΠΑΚ και την ΑΤΗΚ φαίνεται να ελέγχονται πολιτικά.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Εξήγγειλε 7 πυλώνες δράσεων» γράφει στο κύριό του θέμα ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χθες βράδυ προέταξε τα μέτρα για την Παιδεία και την πρόθεση κατάθεσης νομοσχεδίου για ψήφο στα 17 έτη, ανέδειξε τον ψηφιακό μετασχηματισμό με εφαρμογές στο κινητό, τις ενέργειες βελτίωσης του συστήματος Υγείας και τη σταθερή οικονομία.

Επίσης γράφει ότι μετά από ενδελεχή ενημέρωση της οποίας έτυχε από τον Κόλιν Στιούαρτ, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα συναντηθεί σήμερα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ. Ο «Φ» γράφει για τα μπάζα που κάποιοι αποθέτουν σε χαράδρες, ρέματα, κοίτες ποταμών ή και ανοικτούς χώρους.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Επείγει ”θεραπεία” για τις μεγάλες λίστες σε ειδικούς ιατρούς» και γράφει ότι σε κάποιες ειδικότητες οι λίστες αναμονής γίνονται «μοχλός οικονομικής εκμετάλλευσης» των ασθενών ενώ αναφέρεται επίσης σε παραγωγική συνάντηση ΑΚΕΛ – ΟΑΥ.

Αλλού γράφει για ασυδοσία παρανομιών και δημιουργία χωματερών με κάθε είδους απόβλητα σε διάφορα σημεια της επαρχίας Λεμεσού. Σε άλλο θέμα, η «Χ» αναφέρεται σε μια μητέρα 5 παιδιών που αναμένεται να βρεθεί στον δρόμο λόγω επικείμενου πλειστηριασμού της οικίας της.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Η ομιλία του Προέδρου πληροί όλες τις προϋποθέσεις της ΕΕ» και αναφέρει ότι η χθεσινοβραδινή ομιλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη περιείχε τη δέσμευση για ψηφιακό μετασχηματισμό ανάμεσα σε περισσότερες από 80 πολιτικές που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν εντός του έτους.

Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ με τον επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ. Επίσης γράφει ότι το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι την Τετάρτη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Παύλος Χατζηλοΐζου
Λευκωσία, Κύπρος

Συγκλονιστική εκπομπή για τη Famagusta με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και τη Χαρίτα Μάντολες: Η «Μεγάλη Εικόνα» της Νίκης Λυμπεράκη, στο Μεγάλο Κανάλι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: