Επικοινωνιακή «φιλανθρωπία» Κασσελάκη: Δίνει το πατρικό του στην Ιωάννα Κολοβού – Τον «άδειασε» και η ίδια [video]

Η Ιωάννα Κολοβού διαμένει σε σπίτι που της παραχωρήθηκε προσωρινά Screenshot via YouTube




Ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε μια επικοινωνιακού τύπου «φιλανθρωπία» ανακοινώνοντας ότι παραχωρεί το πατρικό του σπίτι στην δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, μετά την οριστική της έξωση από το κατασχεμένο δικό της.

Το ερώτημα που φυσικά προκύπτει είναι τα κριτήρια της πράξης του καθώς επέλεξε μια υπόθεση κατάσχεσης ακινήτου που έχει τύχει ιδιαίτερης προβολής στα ΜΜΕ καθώς η παθούσα είναι δημοσιογράφος. Καθώς και το τι έχει κάνει στο παρελθόν ή τι προτίθεται να κάνει στο μέλλον με δεκάδες χιλιάδες άλλες αντίστοιχες περίπτωσεις.

Προφανώς είναι δικαίωμα του να διαθέσει το σπίτι του όπου θέλει, αλλά είναι επίσης προφανές ότι η άμεση δημοσιοποίηση αυτής του της ενέργειας έχει χαρακτηριστικά πολιτικού μάρκετινγκ.

Του την… είπε και η Κολοβού

Απάντηση στην πρόθεση που εξέφρασε την Τετάρτη ο Στέφανος Κασσελάκης να παραχωρήσει το πατρικό του σπίτι στο Παγκράτι στην Ιωάννα Κολοβού και τον γιο της μετά την έξωση που της επεβλήθη, έδωσε η δημοσιογράφος.

Όπως δήλωσε στο Open η Ιωάννα Κολοβού, η οποία μαζί με τον γιο της πέρασαν το βράδυ σε σπίτι που τους παραχωρήθηκε προσωρινά: «Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Κασσελάκη, αλλά μήπως ήταν προτιμότερο εκεί στις Σπέτσες που πήγε με την κοινοβουλευτική ομάδα, να συζητήσει και να απαιτήσει το θέμα της πρώτης κατοικίας; Εκεί είναι το θέμα», προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε μεν βάλει το θέμα, αλλά όταν ήταν κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα».

Όπως αναφέρει η Αυγή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη δήμαρχο Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη εξέφρασε την πρόθεσή του να φιλοξενήσει την Ιωάννα Κολοβού και τον γιο της στο πατρικό του σπίτι. Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από την δήμαρχο Ζωγράφου να μεταφέρει την πρόσκλησή του στην Ιωάννα Κολοβου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε την Πέμπτη συνεχή επικοινωνία με τη δήμαρχο Ζωγράφου για την υπόθεση της έξωσης της Ιωάννας Κολοβού.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Δώρα Αυγέρη με on camera δήλωση τόνισε ότι αν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή, αυτές οι σκηνές θα είναι αλλεπάλληλες. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «ο πτωχευτικός νόμος της Νέας Δημοκρατίας άφησε απροστάτευτες την πρώτη κατοικία και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Τον περασμένο Δεκέμβριο, κάνοντας σέρβις στους servicers, δεν αξιοποίησε καν τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα κόκκινα δάνεια, την προστασία των δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας».

Το χρονικό της έξωσης 

Το σπίτι της δημοσιογράφου έχει βγει σε πλειστηριασμό λόγω χρεών και έχει αγοραστεί, ωστόσο τόσο η ίδια όσο και ο γιος της αρνούνται να αποχωρήσουν.

Όπως η ίδια η Ιωάννα Κολοβού κατήγγειλε στο Open, το πρωί της Τετάρτης έσπασαν την πόρτα του σπιτιού με ηλεκτρικό πριόνι, προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση της έξωσης.

Η δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της έξωσης έπειτα από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της Ιωάννας Κολοβού για διατάραξη οικιακής ειρήνης και την παρέπεμψε να δικαστεί στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο από όπου πήρε αναβολή για τις 5 Φεβρουαρίου.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε εκεί για συμπαράσταση.

Υπενθυμίζεται ότι και το 2022 είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό ενώ ακολούθησαν συγκεντρώσεις συμπαράστασης υπέρ της Ιωάννας Κολοβού.

ΗΞ με πληροφορίες από Αυγή, Open

Ξανά στους δρόμους κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: