Δυο νεκροί και ένας αγνοούμενος σε νέο ναυάγιο στην περιοχή του Μανταμάδου της Λέσβου όπου έπνεαν άνεμοι 9 μποφόρ

FILE PHOTO: Σκάφος του Λιμενικού Σώματος. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Για ένα ακόμα ναυάγιο με δύο νεκρούς και έναν αγνοούμενο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 29 προς 30 Ιανουαρίου ενημέρωσε αργά χθες το βράδυ το Λιμενικό Σώμα.

Το ναυάγιο συνέβη στην περιοχή του Παληού στο Μανταμάδο βορειοανατολικά της Λέσβου. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές ανέμου έως και εννέα μποφόρ, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί από τη θάλασσα.

Από ξηράς χθες το πρωί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς δυο σοροί καθώς και 57 συνολικά αλλοδαποί που είχαν καταφύγει στους γύρω λόφους αμέσως μετά την άφιξή τους. Επέβαιναν σε πλαστική βάρκα, με την οποία είχαν ξεκινήσει από τα Μικρασιατικά τουρκικά παράλια.

Κατά δήλωση ενός εκ των διασωθέντων, ένας από τους επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα όταν η βάρκα προσέκρουσε στην βραχώδη ακτή και έκτοτε αγνοείται.

Οι διασωθέντες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε χώρο καραντίνας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες 385 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε 48 ώρες σε διάφορες περιοχές της Λέσβου. Το 60% αυτών είναι Αφγανοί και ακολουθούν Σύροι, Αιθίοπες και Ερυθραίοι. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο ΚΤΥ Μαυροβουνίου όπου ο πληθυσμός ανέρχεται σε 5.888.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να μειωθεί καθώς 1000 άτομα εντός της εβδομάδας παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής, ενώ 400 αναμένεται να αναχωρήσουν από το ΚΥΤ προς τον προορισμό που επιθυμούν μετά την έκδοση των διαβατηρίων τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews
Μυτιλήνη, Ελλάδα

Kλειστά αρκετά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας: Δεμένα τα πλοία σε πολλά λιμάνια λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο, η “Αυγή” φεύγει, ο Κλεάρχος “απολογείται”… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: