Ανησυχεί ο Χριστοδουλίδης: Oι απάραδεκτες ενέργειες των Χούθι, επηρεάζουν την Κύπρο και την Ε.Ε., λαμβάνονται μέτρα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή ονοματοδότησης του «Πάρκου Αγνοουμένων Παιδιών της τουρκικής εισβολής 1974». Φωτογραφία, Ανδρέας Λουκαίδης, ΡΙΟ




Λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξουν τα οποιαδήποτε περιστατικά στη χώρα μας, είπε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ερωτηθείς σε σχέση με πιθανά αντίποινα για επιχειρήσεις από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας για κτυπήματα κατά των Χούθι.

«Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση», είπε, δηλώνοντας ότι, την ίδια στιγμή, «ευελπιστούμε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος στην γειτονιά μας».

Είναι κάτι που μας ανησυχεί, είπε και εξέφρασε την ελπίδα να δημιουργηθούν οι συνθήκες να τερματιστεί ο πόλεμος και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για επίλυση του Παλαιστινιακού στην βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιθώριο της τελετής ονοματοδότησης του «Πάρκου Αγνοούμενων Παιδιών της τουρκικής εισβολής του 1974» στον Στρόβολο, κατά πόσο υπάρχει οποιοδήποτε ενδεχόμενο για αντίποινα κατά της Κύπρου, από την οποία επιχειρούν οι δυτικοί σύμμαχοι κατά των Χούθι, έστω και αν η Κύπρος δεν εμπλέκεται στις επιχειρήσεις, είπε ότι είναι ότι λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα από την αρχή, όχι με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, «έτσι ώστε να μην υπάρξουν τα οποιαδήποτε περιστατικά στην χώρα μας».

Οι ενέργειες των Χούθι, πρόσθεσε, επηρεάζουν και την Κυπριακή Δημοκρατία όπως και την ΕΕ λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται «μέσα από αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες».

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Ελλάδα

Ο Κόμπος συζήτησε τηλεφωνικά με τον Κάμερον τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: