Ας πιούνε ξύδι (για να τους περάσει): Ενοχλήθηκαν σφόδρα οι Αττίλες με τη σειρά του Mega, η Famagusta είναι γροθιά στο στομάχι της κατοχικής Τουρκίας (video)

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη ως Χαρίτα Μάντολες στο σίριαλ του Mega, Famagusta. Photo via Mega Channel




Μεγάλο θόρυβο σε τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης προκάλεσε το πρώτο επεισόδιο της σειράς Famagusta που προβάλλεται από τον Alpha Κύπρου και το Mega Ελλάδος.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Haber Global, κάνει λόγο για δήθεν “ελληνοκυπριακή συκοφαντία” με πρόθεση να απαντήσει στα όσα η σειρά προβάλλει στο σενάριο της.

Μάλιστα το δημοσίευμα επικαλείται τον καθηγητή με ακαδημαϊκή διατριβή στο θέμα της Κύπρου, Δρ. Ουλβί Κεσέρ ο οποίος όπως αναμενόταν χτίζει την επιχειρηματολογία του στη βάση του απαράδεκτου τουρκικού αφηγήματος για τα όσα τραγικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της παράνομης τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο.

“Η σειρά 24 επεισοδίων, περιλαμβάνει συκοφαντίες κατά της ‘ειρηνευτικής επιχείρησης’ στην Κύπρο και προβάλλεται σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βελτιώνονται και πάλι”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του το απαράδεκτο τουρκικό άρθρο.

Υποστηρίζει επίσης πως η άνανδρη εισβολή έγινε δήθεν προς αντιμετώπιση των “σφαγών” που διέπρατταν ένοπλες ομάδες Ελληνοκυπρίων σε βάρος των Τούρκων της Κύπρου. Κάνει λόγο για δήθεν διαστρέβλωση της αλήθειας και προώθηση της εχθρότητας. Ποιοί μιλούν… Οι Αττίλες…

Ισχυρίζεται πως οι σκηνές που δείχνουν Τούρκους στρατιώτες να ανοίγουν πυρ εναντίον άμαχου πληθυσμού, είναι προπαγάνδα και πως η προβολή αυτών των σκηνών γυρίζει την Κύπρο πενήντα χρόνια πίσω. Ότι δείχνει η σειρά είναι αλήθεια, πρόκειται για αληθινά γεγονότα.

“Η σειρά, η οποία περιλαμβάνει βαριές συκοφαντίες κατά της Τουρκίας, δεν αναφέρονται καθόλου οι σφαγές Τούρκων από ένοπλες συμμορίες των Ελλήνων”, προστίθεται.

Στη συνέχεια ο καθηγητής επικαλείται την εγκύκλιο που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας το 1974, σύμφωνα με το οποίο η οδηγία προς τον τουρκικό στρατό ήταν να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους τους κατοίκους του νησιού χωρίς διακρίσεις. Αυτό είναι ένα τεράστιο τουρκικό ψέμα. Η εντολή ήταν να δολοφονούν.

“Είναι δυνατόν τα τουρκικά στρατεύματα με μια τέτοια προσέγγιση να διέπραξαν σφαγές εναντίον αμάχων;”, διερωτάται ο άθλιος καθηγητής, αγνοώντας φυσικά τα πραγματικά γεγονότα και τη βαρβαρότητα με την οποία οι Τούρκοι εισέβαλαν παράνομα στην Κύπρο το μαύρο πρωινό του Ιουλίου του 1974.

Μάλιστα υποστηρίζει χωρίς κανένα στοιχείο πως οι Τούρκοι στρατιώτες μοιράζονταν το φαγητό τους με τους Έλληνες αιχμαλώτους και η μεταχείριση τους ήταν απολύτως ανθρώπινη. Και αυτό είναι καραμπινάτο ψέμα.

Υποστηρίζει ακόμη πως όλα άρχισαν τα ματωμένα Χριστούγεννα του 1963 μετά από εχθροπραξίες των Ελλήνων σε βάρος των Τουρκοκυπρίων. Ούτε αυτή η πληροφορία είναι σωστή.

«Είμαι 27 χρονών, ακριβώς όσο ήμουν εκείνη τη μέρα»: H Δέσποινα Μπεμπεδέλη συγκλόνισε ως Χαρίτα Μάντολες στο Famagusta περιγράφοντας τις Τουρκικές θηριωδίες [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: