Απρόσμενος “σύμμαχος” του Προέδρου της Κύπρου, το …ΑΚΕΛ: Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για την τουρκοκυπριακή κοινότητα

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του ΑΚΕΛ




Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ τα μέτρα για την τουρκοκυπριακή κοινότητα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Θεωρούμε θετικό ότι αρκετά από τα μέτρα σχετίζονται και με τη δική μας πρόταση την οποία είχαμε παραδώσει ολοκληρωμένη στον Πρόεδρο τον περασμένο Μάιο. Κάποια από αυτά μπορούν να δώσουν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Από την άλλη, παρατηρούμε ότι μερικά μέτρα χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων τις οποίες θα ζητήσουμε».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Η ανακοίνωση μέτρων για την τουρκοκυπριακή κοινότητα από την κυβέρνηση αποτελεί κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, την οποία το ΑΚΕΛ χαιρετίζει. Άλλωστε, το ΑΚΕΛ από τον περασμένο Απρίλη εισηγήθηκε τη λήψη μέτρων για την τουρκοκυπριακή κοινότητα και τη δικοινοτική συνεργασία.

Στόχος πρέπει να είναι αυτά τα μέτρα να βοηθήσουν τόσο στη διάρρηξη του παρατεταμένου αδιεξόδου στο Κυπριακό όσο και στην επίλυση διαφόρων ζητημάτων που αφορούν τη σχέση μας με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας. Αυτά τα μέτρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της μελλοντικής επανενωμένης ομοσπονδιακής Κύπρου.

Όσον αφορά την ουσία των μέτρων, θεωρούμε θετικό ότι αρκετά από τα μέτρα σχετίζονται και με τη δική μας πρόταση την οποία είχαμε παραδώσει ολοκληρωμένη στον Πρόεδρο τον περασμένο Μάιο. Κάποια από αυτά μπορούν να δώσουν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Από την άλλη, παρατηρούμε ότι μερικά μέτρα χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων τις οποίες θα ζητήσουμε. Μερικά άλλα ήταν ουσιαστικά καταγραφή ήδη ειλημμένων αποφάσεων. Την ίδια στιγμή ωστόσο, σημειώνουμε ότι δεν περιλήφθηκαν μέτρα που αφορούν την καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης και της επαναπροσέγγισης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Το πιο σημαντικό, τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί αφορούν στον ένα από τους τέσσερις άξονες της πρότασης του ΑΚΕΛ προκειμένου να επαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία με ρεαλιστική προοπτική την κατάληξη σε συνολική λύση του Κυπριακού.

Το ΔΗΚΟ, σύμμαχος του Προέδρου Χριστοδουλίδη, έχει πρόβλημα με τα μέτρα για τους Τουρκοκύπριους: Δεν θα πρέπει να αδικούνται οι Ελληνοκύπριοι πολίτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: