Απόλυτη η εμπιστοσύνη του Προέδρου Μπάιντεν στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν: Καμιά περίπτωση απομάκρυνσης

FILE PHOTO: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον υπουργό του επί της Αμύνης, Λοιντ Όστιν. EPA, Jacquelyn Martin, POOL




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, είπε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η καθυστερημένη ενημέρωση από πλευράς του επικεφαλής του Πενταγώνου για την εισαγωγή του σε νοσοκομείο.

  • Ο Λόιντ Όστιν εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed την 1η Ιανουαρίου αλλά επί μέρες δεν είχε ενημερώσει για τη νοσηλεία του ακόμη και τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν «εξακολουθεί να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Όστιν», είπε η Καρίν Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον 81χρονο Δημοκρατικό πρόεδρο στο ταξίδι του στη Νότια Καρολίνα. Όπως είπε, ο πρόεδρος Μπάιντεν επικοινώνησε με τον Όστιν το Σάββατο και εκτίμησε το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας «ανέλαβε πλήρως την ευθύνη» για το ότι δεν ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο σχετικά με τη νοσηλεία του.

  • «Δεν υπάρχει σχέδιο για οτιδήποτε άλλο εκτός της παραμονής του υπουργού Όστιν στη θέση του», διευκρίνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, υποστήριξε χθες Κυριακή ότι ο Λόιντ Όστιν θα πρέπει να αποπεμφθεί για «ανάρμοστη επαγγελματική συμπεριφορά και επικίνδυνη παραμέληση καθηκόντων».

  • «Απουσίαζε επί μία εβδομάδα και κανείς, συμπεριλαμβανομένου του αφεντικού του, του ανέντιμου Τζο Μπάιντεν, δεν είχε ιδέα για το πού βρισκόταν ή πού θα μπορούσε να βρίσκεται», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.

Mε πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, United States

Απέχουν από τα μαθήματα 12 Λύκεια στη Αϊόβα: Ζητούν αντιμετώπιση της ένοπλης βίας και της οπολοκατοχής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: