Από την καταψήφιση, προτιμότερη η αποχή λέει ο Παύλος Μαρινάκης για το νομοσχέδιο περί γάμου οφόφυλων ζευγαριών

FILE PHOTO Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ο πρωθυπουργός πρωτίστως ζητάει την υπερψήφιση αλλά από την καταψήφιση είναι προτιμότερη η αποχή, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα της αποχής αναφορικά και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ.Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην κριτική του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με την προτροπή περί αποχής των βουλευτών:

«Ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε απόψεις που έχει διατυπώσει ξανά, γνωστές απόψεις και ως προς την αποχή είναι ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός εκπροσωπώντας την εκτελεστική εξουσία εισηγείται αυτή τη νομοθετική παρέμβαση και προφανώς ζητάει και από τους βουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο και απευθύνει κάλεσμα συνολικά στα υπόλοιπα κόμματα και βουλευτές.

Από εκεί και πέρα απευθυνόμενος σε εκείνους που σκέφτονται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο είπε ότι είναι προτιμότερο να απέχουν. Η αποχή είναι μια κοινοβουλευτική στάση. Ο κ. Σαμαράς ως έμπειρος κοινοβουλευτικός το γνωρίζει και ο ίδιος στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης είχε επιλέξει την αποχή» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

  • «Αλλά επιμένουμε ότι εμείς εισηγούμαστε ένα νομοσχέδιο και προφανώς θέλουμε να υπερψηφιστεί» πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός ζητάει την υπερψήφιση αλλά προφανώς από την καταψήφιση είναι προτιμότερη η αποχή. Όταν θες να περάσει ένα νομοσχέδιο, θες να λυθεί μια άδικη εκκρεμότητα για κάποιους συμπολίτες σου εδώ και πολλά χρόνια. Και το 2015 και τώρα τηρείται μια παράδοση στην ΝΔ μη επιβολής κομματικής πειθαρχίας για ζητήματα δικαιωμάτων. Δεν βλέπω καμία αντίφαση μεταξύ του τι συνέβη τότε και του τι συμβαίνει σήμερα. Αντίθετα βλέπω μια συνέπεια λόγων και έργων του πρωθυπουργού και μια συνέπεια προς το σύνολο των πολιτών» ανέφερε.

Σε ερώτηση γιατί το νομοσχέδιο έρχεται τώρα ο κ. Μαρινάκης είπε:

«Έρχεται το νομοσχέδιο διότι έτσι είχαμε πει προεκλογικά, γιατί υπάρχει μια αδικία η οποία πρέπει να διορθωθεί και ως προς το θέμα της ισότητας στον πολιτικό γάμο και ως προς το θέμα της ρύθμισης μια κατάστασης με κάποια παιδιά που έχουν υιοθετηθεί είτε από μια γυναίκα μόνο είτε από έναν άνδρα μόνο και κινδυνεύουν από την μία μέρα στην άλλη είτε να πάνε σε ένα ίδρυμα είτε αν εισαχθούν στο νοσοκομείο να μην μπορούν να τους περιθάλψουν και οι δύο άνθρωποι που τα μεγαλώνουν».

Σε ερώτηση γιατί το νομοσχέδιο έρχεται τώρα ο κ. Μαρινάκης είπε: «Έρχεται το νομοσχέδιο διότι έτσι είχαμε πει προεκλογικά, γιατί υπάρχει μια αδικία η οποία πρέπει να διορθωθεί και ως προς το θέμα της ισότητας στον πολιτικό γάμο και ως προς το θέμα της ρύθμισης μια κατάστασης με κάποια παιδιά που έχουν υιοθετηθεί είτε από μια γυναίκα μόνο είτε από έναν άνδρα μόνο και κινδυνεύουν από την μία μέρα στην άλλη είτε να πάνε σε ένα ίδρυμα είτε αν εισαχθούν στο νοσοκομείο να μην μπορούν να τους περιθάλψουν και οι δύο άνθρωποι που τα μεγαλώνουν».

Επίσης ανέφερε ότι ο κ. Σκέρτσος θα είναι ο εισηγητής διότι είναι υπεύθυνος συνολικά για την εθνική στρατηγική για τα θέματα αυτά όπως ο κ. Παπασταύρου είναι υπεύθυνος για την εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία και πρόσθεσε ότι θα συνδράμουν και οι αρμόδιοι υπουργοί για την νομοθέτηση.

 

Υπογράμμισε δε ότι από το 1946 μπορεί ένας άνδρας ή μια γυναίκα να υιοθετήσει ένα παιδί. «Συνάπτει σύμφωνο συμβίωσης με έναν άνδρα ή μια γυναίκα και μεγαλώνουν ένα παιδί. Το θέμα είναι ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν και τους δύο ως γονείς» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι θα παραμείνουν οι ιερές έννοιες του πατέρα και της μητέρας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

«Ρυθμίζει μια αδικία ότι υπήρχαν παιδιά δύο κατηγοριών»

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ξεκινά στα γραφεία της Πειραιώς το «φροντιστήριο» των βουλευτών της ΝΔ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: