Aνοικτό για το κοινό το Σάββατο 13 Ιανουαρίου το Μνημείο των Αθανάτων στο Στρατόπεδο Παπάγου

Το Μνημείο των Αθανάτων στο Πεντάγωνο. ΠΗΓΗ ΓΕΕΘΑ




Επισκέψιμο για το ευρύ κοινό θα είναι πλέον το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αρχής γενομένης από αυτό το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, το Μνημείο θα είναι επισκέψιμο τα Σαββατοκύριακα και κατά τις αργίες από 10.00 έως 13.00.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την επιβλητικότητα και την ιστορική αξία του μοναδικού στην Ελλάδα Μνημείου των 121.692 ιστορικώς καταγεγραμμένων υπέρ Πατρίδος Πεσόντων στα πεδία των μαχών του Έθνους από το 1830 έως το 1974.

Επίσης, θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στις περίοπτες επιτύμβιες στήλες του και να αναζητήσουν τα ονόματα οικείων και συγγενών τους, αποτίοντας φόρο τιμής προς τις γενιές των Ηρώων που προσέφεραν την ζωή τους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα στον βωμό της ελευθερίας της Πατρίδος.

Επιπρόσθετα, θα παρέχεται ξενάγηση από εξειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό, ενώ θα διατίθεται ενημερωτικό φυλλάδιο με τα στοιχεία «ταυτότητος» και τους συμβολισμούς του Μνημείου.

Το Μνημείο των Αθανάτων στο Πεντάγωνο. ΠΗΓΗ ΓΕΕΘΑ

Τα ονόματα των πεσόντων στους Αγώνες του Έθνους είναι χαραγμένα σε 584 γυάλινες πλάκες. Στον βωμό καίει η φλόγα 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, συμβολίζοντας τον συνεχή σεβασμό σε όλους όσοι έδωσαν το αίμα και τη ζωή τους για την πατρίδα εν ώρα καθήκοντος.

Το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους υλοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη χορηγία του ευπατρίδη ευεργέτη υποστρατήγου ε.τ. Ιακώβου Τσούνη.

Νότια Κορέα, Τουρκία και Ισραήλ απειλούν την άλλοτε κραταιή γαλλική αμυντική βιομηχανία: Ψάχνει σωτηρία σε Ινδία, Εμιράτα και Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: