Βομβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου: O συνασπισμός των αιωνίων Πέρεθ- Λαπόρτα, κέρδισε τη μάχη για τη Εuropean Super League* Τώρα αρχίζει το «παζάρι» με FIFA και UEFA [βίντεο]

File photo: Στιγμιότυπο από το παιχνίδι Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης. EPA, ENRIC FONTCUBERTA




Mια απόφαση που μπορεί να… ταράξει τα νερά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο “έσκασε” την Πέμπτη καθώς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι η UEFA δεν μπορεί να διατηρεί μονοπώλιο σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, επομένως η European Super League μπορεί να πάρει σάρκα και οστά!

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν πλέον η «συμμαχία των αιωνίων» Πέρεθ και Λαπόρτα θα προχωρήσει στη σύσταση της νέας Λίγκας που θα περιλαμβάνει μόνο τους μεγάλους αλλάζοντας μία για πάντα το λαϊκό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, ή θα χρησιμοποιήσει την απόφαση ως μέσο πίεσης για να αποκομίσει περισσότερα οφέλη από FIFA ΚΑΙ UEFA.

Η απόφαση είναι δεσμευτική και αυτό σημαίνει ότι η UEFA δεν μπορεί να πάει κόντρα στους συλλόγους που θέλουν να δημιουργήσουν δική τους Λίγκα, την οποία δεν θα ελέγχει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Η European Super League υποστήριξε στην προσφυγή της πως η UEFA και η FIFA έδρασαν παράνομα στην προσπάθεια που έκαναν για να μπλοκάρουν την δημιουργία και την λειτουργία της.

Το δικαστήριο τόνισε πως και οι δύο ομοσπονδίες καταχράστηκαν την δεσπόζουσα θέση τους στο άθλημα, ωστόσο διευκρινίζει στην απόφασή του πως αυτό δεν σημαίνει ότι μία διοργάνωση σαν την ESL πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Ο CEO της Α22 Sports Management, Μπερντ Ρέιντσαρντ, της εταιρίας που βρίσκεται πίσω από την ESL τόνισε πως: «Έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να διαγωνιστούμε.

Το μονοπώλιο της UEFA τελείωσε. Το ποδόσφαιρο είναι ελεύθερο. Οι ομάδες είναι τώρα ελεύθερες από απειλές για τιμωρίακαι ελεύθερες να αποφασίσουν το μέλλον τους.

Για τους οπαδούς, προτείνουμε δωρέαν θέαση όλων των αγώνων της λίγκας. Για τις ομάδες, εισοδήματα και έξοδα αλληλεγγύης που θα είναι εγγυημένα».

Υπενθυμίζουμε πως η ESL ιδρύθηκε στις 19 Απριλίου του 2021 από 12 εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης (Μαν. Γιουνάιτεντ, Μαν. Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Αρσεναλ, Τότεναμ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μίλαν και Ιντερ), μερικές από τις οποίες άρχισαν στην συνέχεια αποχωρούν οδηγώντας στην αποσύνθεσή της, όχι όμως και στην οριστική της διάλυση.

ΠΗΓΗ: ertsports.gr, gazzetta .gr

Ο Κιλιάν Μπαμπέ γιόρτασε τα γενέθλιά του με νέο ρεκόρ και «δώρο» νίκη στην Παρί

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: