Περίεργες συμπτώσεις στον Πειραιά: Τρόμος και τεράστιες ζημιές από ισχυρή έκρηξη βόμβας σε είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία [video]

FILE PHOTO: The 32-year-old police officer, who was off duty at the time, was stabbed with a knife by a 44-year-old Norwegian, who was arrested on the spot. Photo screenshot via ert tv




Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη 01:15 περίπου τα ξημερώματα στον πεζόδρομο της οδού Φίλωνος στο κέντρο του Πειραιά, λίγα μέτρα μακριά από τη Μητρόπολη.

Μάλιστα ήταν τόσο δυνατή η έκρηξη που άνοιξε κρατήρας και έχουμε μεγάλες ζημιές σε απόσταση δεκάδων μέτρων από το σημείο.

Άγνωστοι προσέγγισαν το κτίριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία, όπως δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, αλλά και καταστήματα, στο ισόγειο και τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό, σύμφωνα με το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών που βρήκε και τα υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μία ισχυρότατη έκρηξη, χωρίς εστία φωτιάς, ωστόσο οι ζημιές από το ωστικό κύμα ήταν τεράστιες και το σημείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Σημειώνεται πως δεν είναι ακόμη γνωστός ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης, ενώ κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.




Η κυρία Αφροδίτη, ιδιοκτήτρια καταστήματος με παπούτσια, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου που σημειώθηκε η επίθεση και έχει καταστραφεί ολοσχερώς μίλησε στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Κώστα Παπαδόπουλο και έκανε λόγο για ολική καταστροφή που έπαθαν οι επιχειρήσεις στο σημείο.

Η επιχειρηματίας έκανε λόγο για τεράστια καταστροφή ενώ τόνισε πως είναι μία ήσυχη περιοχή αλλά και όσοι στεγάζονται στο κτίριο που δεν δικαιολογεί την επίθεση.

Σημειώνεται πάντως το γεγονός ότι το γεγονός της τοπoθέτησης βόμβας στο κέντρο του Πειραιά συμπίπτει χρονικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τις συμμορίες στον αθλητισμό.

Με πληροφορίες από ertnews

Θρήνος: Κατέληξε η 19χρονη από την Ξάνθη που παρέσυρε και εγκατέλειψε αστυνομικός με όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: