Toυλάχιστον 240 Παλαιστίνιοι νεκροί στη Γάζα: Χάρτες από τον Ισραηλινό στρατό με τις περιοχές που θα βομβαρδίσει [βίντεο]

Xάρτης του Ισραηλινού στρατού με τις περιοχές που θα βομβαρδιστούν και τις οδούς από τις οπίες μπορεί να γίνει εκκένωση. ΠΗΓΗ: IDF




Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιτέθηκε σε περισσότερους από 400 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη λήξη της ανακωχής χθες, χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατον 240 ανθρώπων σύμφωνα με την ελεγχόμενη από τη Χαμάς κυβέρνηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Άλλοι 650 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε «εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και βομβαρδισμούς από θαλάσσης, σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η κυβέρνηση της Χαμάς σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «στοχοποίησαν κυρίως τη Χαν Γιούνες, όπου δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν με τους κατοίκους τους μέσα σε αυτά».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός σε σημερινή ανακοίνωση ανέφερε ότι «έπληξε» με «μαχητικά αεροσκάφη πάνω από 50 στόχους στην περιοχή Χαν Γιούνες».

Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες με τις περιοχές που θα βομβαρδίσει καλώντας του Παλαιστινίους από τις περιοχές της Βόρειας Γάζας  Jalabiya, Shujayya, Zeitoun να μετακινηθούν σε καταφύγια στις περιοχές Daraj και Tuffah. και από τις περιοχές της νότιας Γάζας Khirbat Ikhza’a, Abasan, Bani Suheila και Ma’an να κατευθυνθούν για καταφύγια στη Ράφα.

Νότια περιοχή βομβαρδισμών και σημείο εκκένωσης. ΠΗΓΗ: IDF

Επίσης στην ανακοίνωσή του ο στρατός τονίζει: «Τα στρατεύματα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) χτύπησαν τους τρομοκράτες και τις υποδομές της Χαμάς στην περιοχή Μπέιτ Λαχία, χρησιμοποιώντας πυρά τεθωρακισμένων και εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα».

Προσθέτει ακόμη πως εκτοξεύθηκαν πυρά πυροβολικού και εξαπολύθηκαν αεροπορικές επιθέσεις προς το «βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Στοχοθετήθηκαν «τρομοκρατικοί πυρήνες», ένα «τέμενος που χρησιμοποιείτο από τον Ισλαμικό Τζιχάντ ως κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων» και ένα «συγκρότημα αποθήκευσης όπλων», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Επίσης, στη «νότια Λωρίδα της Γάζας», έγιναν στόχος «υποδομές και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν από τις ναυτικές δυνάμεις της Χαμάς».




Mε πληροφορίες από AFP  μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Γάζα, Παλαιστίνη 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: