Το πρόβλημα πυρασφάλειας στα λεωφορεία και οι νέες θέσεις του δημοσίου στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της τρίτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η ακινητοποίηση λεωφορείων για θέματα πυρασφάλειας, από την οποία επηρεάστηκαν χιλιάδες μαθητές, το αίτημα της Κυβέρνησης για νέες θέσεις στο δημόσιο που βρίσκει αντίθετους Βουλευτές, τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις και οι εναλλακτικές προτάσεις, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων την Τρίτη.

Προβάλλονται επίσης στα πρωτοσέλιδα οι νέες επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη Γάζα, οι πληροφορίες για πρόθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για διορισμό της πρώην ΥΠΕΞ της Κολομβίας ως απεσταλμένης για την Κύπρο και οι διαμαρτυρίες των χαμηλόμισθων του Δημοσίου.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εκτοξεύονται δημόσιος τομέας και δαπάνες», αναφέρεται σε βροχή αιτημάτων της Κυβέρνησης για νέες θέσεις στην κρατική μηχανή. Αλλού γράφει ότι υπεραμύνεται των “ατεκμηρίωτων προβλέψεων για τους ρύπους” ο Υπουργός Ενέργειας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Γάζα από τον ισραηλινό στρατό εναντίον της Χαμάς.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Υπάρχουν ευθύνες για τους ελέγχους των λεωφορείων» κάνει λόγο για μη ύπαρξη ελέγχων, παρακολούθησης και εποπτείας σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία καθώς και για μέτρα που λαμβάνονται και δεν εφαρμόζονται.

Αλλού γράφει ότι η πρώην ΥΠΕΞ της Κολομβίας Angela Holguin Cuellar θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η εκλεκτή του Αντόνιο Γκουτέρες για τη θέση απεσταλμένου στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κτυπούν ασταμάτητα τα τηλέφωνα της ΚΕΔΙΠΕΣ για το σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης».

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ψάχνει αρμόδιο ο Βαφεάδης» αναφέρεται στην ακινητοποίηση 570 λεωφορείων, κάτι που άφησε εκτεθειμένους 6.000 μαθητές, ενώ τριμερής επιτροπή που διόρισε ο Υπουργός Μεταφορών κάνει έρευνα.

Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι οι χαμηλόμισθοι ζητούν έλεος, με διαμαρτυρίες που θα συνεχιστούν και σήμερα. Αλλού γράφει ότι μετατίθενται για το 2024 οι αποφάσεις για τη μείωση του πέναλτι του 12% στην πρόωρη συνταξιοδότηση.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το νομοθετικό πλαίσιο παραμένει έντονα ετεροβαρές υπέρ των τραπεζών» γράφει ότι το ΑΚΕΛ ετοιμάζει επαναφορά προτάσεων για το δίχτυ προστασίας των δανειοληπτών.

Αλλού γράφει ότι η απόφαση για τα λεωφορεία επηρεάζει 6000 μαθητές παγκύπρια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε υπαναχώρηση της Κυβέρνησης από τη συμφωνία για τους χαμηλόμισθους και γράφει ότι οι συντεχνίες αποφασίζουν σήμερα για τα επόμενα βήματα.

H αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τα λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν λόγω ανησυχιών για την πυρασφάλεια» κάνει λόγο για χάος, αφού πολλοί μαθητές επηρεάστηκαν από την ακύρωση πολλών δρομολογίων ύστερα από τρίτη πυρκαγιά σε λεωφορείο.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι Βουλευτές αντιστέκονται στο αίτημα της Κυβέρνησης για 400 νέες θέσεις στο δημόσιο. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδό τους από ποτέ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου οι εκθέσεις Γκουτέρες για Κύπρο στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: