Τα βρόντηξε η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη: Αποχώρησε από τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι και γιατί ζητούσαν την απόλυσή της

Η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο στούντιο του ραδιοσταθμού “Στο Κόκκινο”. Photo screenshot via youtube, Stefanos Kasselakis




Η διαλυτική κατάσταση που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταφερθεί και στα κομματικά μέσα καθώς η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη ανακοίνωσε στα σόσιαλ μίντια, το πρωί του Σαββάτου, την αποχώρησή της από τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Η αποχώρηση της κας Λουπάκη γίνεται ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της παρ’ ολίγον απόλυσής της για ένα σχόλιο σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη και τα γενέθλια της σκυλίτσας του, Φάρλεϊ.

«Δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο» γράφει μεταξύ άλλων η κα Λουπάκη αφήνοντας υπονοούμενα για την ανεξάρτητη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι η Ευγενία Λουπάκη χαίρει ευρείας αποδοχής στο κόμμα και στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, γεγονός που αντανακλάται στην απόφαση του κ. Κασσελάκη να της δώσει συνέντευξη και να παρεμβαίνει εμβόλιμα στην εκπομπή της “Στο Κόκκινο”.

Η ανάρτηση της Ευγενίας Λουπάκη στο fb για την αποχώρησή της:

«Στην Γ’ γυμνασίου μέσα στη μαύρη Χούντα, έσκισα το βιβλίο των Θρησκευτικών και σκόρπισα τα κομματάκια του στο διάδρομο. Οταν το πήρε χαμπάρι ο χουντικός καθηγητής μας, έγινε της τρελλής όπως καταλαβαίνετε. Εισέπραξα μια πενταήμερη αποβολή και διαγωγή κοσμία, ενώ στο ενδεικτικό μου ο βαθμός ήταν 18,6. Η αδελφή μου Georgia Loupaki-Patriarchi τα θυμάται καλά

Επειδή διαβαζω πολλά πανομοιότυπα δημοσιεύματα που εκθέτουν κάθε είδους ανεξάρτητη λειτουργία του σταθμού, δηλώνω ότι κανένα δεν έχει εμένα ως πηγή. Δεν έχω μιλήσει σε κανέναν. Σε κανέναν απολύτως.

Αλλά τώρα θα μιλήσω σε σας, πολύ σύντομα μετά από δύο πολύ άσχημες νύχτες. Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο.

Είναι αβάσταχτο προς το παρόν, αλλά θα θυμηθώ ως αυθεντική Κρητικιά τον Καζαντζάκη “Θε μου μη μου δώσεις όσα μπορώ ν’ αντέξω”

Θα το αντέξω λοιπόν, δεν θα επιτρέψω ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς μου, που τη διαφύλαξα σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία, από τα οποία τα δεκαεννιά στο Κόκκινο.

Εκφράζω την αγάπη και τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου που αγωνίζονται για ανατροπή αυτής της προσβλητικής απόφασης, τους ευχαριστώ και θα είμαι στο πλευρό τους, διότι δεν αφορά μόνο εμένα.

Εκφράζω την βαθειά ευγνωμοσύνη μου στους ακροατές και τις αγαπημένες μου ακροάτριες. Θα μου λείψετε πολύ».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ:

Μια ανάρτηση της Ευγενίας Λουπάκη την περασμένη Πέμπτη για το περιστατικό με τον σκύλο Όλιβερ στην Αράχωβα, ήταν αρκετή ώστε να εκκινήσει η διαδικασία εξόδου της από το κομματικό μέσο.

«Σε μια μέρα φορτισμένη από τις μνήμες της δολοφονίας του Αλέξανδρου αλλά και από τη ζοφερή πραγματικότητα της μέχρι θανάτου κακοποίησης του Ολιβερ, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων και μάχης για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, βγάζοντας ο ίδιος βόλτα τη σκυλίτσα του την πασίγνωστη πια Φάρλυ», έγραψε η Ευγενία Λουπάκη στην ανάρτησή της.

Ωστόσο οι φωτογραφίες που συνόδευαν την ανάρτηση της δημοσιογράφου ήταν πριν από περίπου 20 ημέρες. Η δημοσιογράφος θεώρησε εσφαλμένα ότι είχαν τραβηχτεί την προηγούμενη ημέρα.

Στη συνέχεια η νέα διεύθυνση του ραδιοσταθμού ζήτησε την απόλυσή της, κάτι που όμως αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, του Μανώλη Καπνισάκη.

Παράλληλα, η δημοσιογράφος έδωσε σχετικές εξηγήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

«Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’ όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση» έγραψε η Ευγενία Λουπάκη.

Τελικά η δημοσιογράφος αποχώρησε μόνη της από τον ραδιοσταθμό μη επιτρέποντας την «ακρωτηριασμό της αξιοπρέπειάς» της.

Ο Φάρλυ έφερε αναστάτωση «Στο Κόκκινο»: Ο Κασσελάκης, η βόλτα με τον σκύλο του και η λάθος φωτογραφία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: