Τα “Περασμένα Παραμύθια” στην Ουάσιγκτον, 50 χρόνια από το Πολυτεχνείο: Παρουσιάστηκε το εξαιρετικό βιβλίο του ιατρού-ερευνητή Γιώργου Παυλάκη

Ο Γιώργος Παυλάκης κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, στο Ελληνικό Κέντρο στην Μπεθέσντα του Μέριλαντ. Φωτογραφία από βίντεο




Την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, έγινε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του ιατρού-ερευνητή Γιώργου Παυλάκη “Περασμένα Παραμύθια” στην αίθουσα του Ελληνικού Κέντρου στην Μπεθέσντα του Μέριλαντ.

Ο Γιώργος Παυλάκης που αφιέρωσε πάνω από 40 χρόνια στην ιατρική έρευνα στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, είναι γνωστός και στην Ελλάδα από την έντονη τηλεοπτική και ραδιοφωνική του παρουσία την περίοδο της πανδημίας του COVID 19, για να ενημερώνει τους Ελληνες για την σημασία των εμβολίων στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επέλεξε να εκδώσει την ποιητική του συλλογή φέτος, που συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ίδιος, ως φοιτητής της Ιατρικής, ήταν στην πρώτη γραμμή στο Πολυτεχνείο, παρέχοντας πρώτες βοήθειες σε τραυματίες φοιτητές και άλλους.

Ηταν μια ενδιαφέρουσα, συγκινητική βραδιά. Τα “Περασμένα Παραμύθια” αποκάλυψαν όχι μόνο το ποιητικό ταλέντο του Γιώργου Παυλάκη, αλλά και τη μεγάλη ευαισθησία και αγάπη του για τον συνάνθρωπο, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η παρουσίαση, την οποία διοργάνωσε ο ΚΥΚΛΟΣ/ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, μεταδόθηκε συγχρόνως διαδικτυακά μέσω zoom, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλούς φίλους να την παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στη συζήτηση που ακολούθησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την πώληση των βιβλίων στην εκδήλωση αυτή τα διέθεσε ο Γιώργος Παυλάκης στο Ελληνικό Κέντρο.

Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο Γιάννης Γιαμάνης, εισηγητής ο Νίκος Πατρώνας και στο πάνελ συμμετείχαν: ο Γιώργος Παυλάκης, ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, η Μαγδαληνή Κανταρτζή και η Βλασία Βασικέρη.

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: