Στον ανακριτή ο γυναικοκτόνος της Σαλαμίνας: Είχε καταδικαστεί ξανά για ενδοοικογενειακή βία, έρευνα για παραλείψεις της Αστυνομίας

Ο καθ΄ομολογίαν συζυγοκτόνος οδηγείται στον ανακριτή. Photo screenshot via ert tv




Σήμερα  αναμένεται να περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου Πειραιάο 71χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 43χρονης γυναίκας από τη Σαλαμίνα, ο οποίος παραμένει κυνικός και αμετανόητος αυτά τα 24ωρα από τη στιγμή της σύλληψής του.

Την ίδια ώρα διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραλείψεις της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του περιστατικού στη Σαλαμίνα, όπως κατήγγειλε στην ΕΡΤ η αδερφή του θύματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες έγινε γνωστό ότι ο άνδρας αυτός το 2019 είχε καταδικαστεί ερήμην σε 1,5 χρόνο φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία μετά από καταγγελία που είχε γίνει το 2013.

Δεν συνελήφθη όμως, ούτε εξέτισε την ποινή του καθώς στο μεσοδιάστημα είχε αλλάξει την αστυνομική του ταυτότητα, είχε αλλάξει πατρώνυμο αλλά και μητρώνυμο με αποτέλεσμα οι Αρχές να μην γνωρίζουν ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο άνδρα.

Από αυτή την εξέλιξη εγείρονται ερωτήματα για το πώς προμηθεύτηκε νομότυπα δικαιολογητικά από την Ξάνθη με άλλα στοιχεία και για ποιο λόγο.




Το ξέσπασμα της αδερφής του θύματος

Την ίδια στιγμή συντετριμμένη είναι η οικογένεια της 43χρονης. Η αδελφή του θύματος προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες για την στάση των αστυνομικών το βράδυ του ξυλοδαρμού της.

«Την Παρασκευή πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα, θέλω να το τονίσω και ένας λόγος που βγαίνω είναι αυτός. Η απάντηση ήταν απ’ ότι μου είπε η μητέρα μου ήταν ότι δεν υπήρχε κάποιο περιπολικό εκείνη την ώρα να πάνε οι ίδιες από εκεί. Πήρε δύο φορές τηλέφωνο η μητέρα μου και το είπε» κατήγγειλε στην ΕΡΤ

Η αδελφή του θύματος τονίζει όμως πως ούτε όταν πήγαν το βράδυ από το Αστυνομικό Τμήμα έλαβαν την προσοχή που χρειαζόταν.

«Αφού την πήρε την αδελφή μου με το αυτοκίνητο περάσανε πρώτα από την Αστυνομία, παρόλο που ήταν χτυπημένη, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, βγήκε η μητέρα μου και τους είπε ότι την έχω στο αυτοκίνητο. Της ζητήσαν να ανέβει να δώσει κατάθεση προφανώς. Είπε η μαμά μου ότι δεν δύναται να το κάνει αυτό το πράγμα γιατί είναι χτυπημένη στο αυτοκίνητο και της είπαν να περάσει την επόμενη ημέρα».

Πηγή: ertnews

«Ομερτά» στην Αράχωβα για την φρικτή δολοφονία του σκύλου Όλιβερ: Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, μάστιγα στην Ελλάδα τα περιστατικά κακοποίησης ζώων [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: