Στην αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τη βόμβα στου Ζωγράφου: Δεν αποκλείουν σύνδεση με τα επεισόδια στου Ρέντη

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του ΟΠΕN




Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται πλέον η έρευνα για τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στην έδρα των ΜΑΤ στην Πολυτεχνειούπολη.

Ο μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση και εύρεση στοιχείων, μέσω των οποίων ενδεχομένως να «φωτογραφηθούν» τα άτομα που πιθανώς την τοποθέτησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρύματα που θα προκύψουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα «δείξουν» τις διαδρομές που θα πρέπει να ακολουθήσει η έρευνα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πάντως, ο συγκεκριμένος εκρηκτικός μηχανισμός δεν έχει ομοιότητες με άλλους που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, ο τόπος και ο χρόνος που τοποθετήθηκε ο μηχανισμός, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι και δεν αποκλείεται, να υπάρχει σύνδεση με τις εξελίξεις στο μέτωπο των οπαδών και της έρευνας που διεξάγεται μετά τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Μέσα στα τάπερ, εκτός από το ρολόι, βρέθηκαν δύο πυροκροτητές, ένας χρονοδιακόπτης, δύο μπαταρίες και 2 είδη εκρηκτικών υλών.

Εμπειρα στελέχη της αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις του βομβιστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ:

  • Η πρώτη εκτίμηση είναι πως ο βομβιστής είναι έμπειρος, άριστος γνώστης της συνδεσμολογίας, και πολύ πιθανόν να έχει ξανασυνδέσει εκρηκτικό μηχανισμό στο παρελθόν.
  • Η δεύτερη εκτίμηση είναι πως ο βομβιστής είναι της παλαιάς γενιάς, και πολύ πιθανόν να έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές
  • Τρίτη και τελευταία εκτίμηση είναι πως στόχος φαίνεται να ήταν η έδρα των ΜΑΤ, αλλά ο βομβιστής δεν ήθελε θύματα. Ήθελε να στείλει μήνυμα.

Σε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την “Εφημερίδα των Συντακτών” ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.




Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Από την κινητοποίηση της αστυνομίας είχε προκληθεί διακοπή κυκλοφορίας τον οχημάτων στην οδό Κοκκινοπούλου από το ύψος της συμβολής με την οδό Αλ.Παναγούλη έως το ύψος της συμβολής της με την Λεωφόρο Αλίμου και την Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

H ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα στου Ζωγράφου: Εάν είχε εκραγεί θα κινδύνευαν φοιτητές και διερχόμενοι πολίτες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: