Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις όμηροι από ισραηλινά πυρά στη Γάζα: Τους πέρασαν για τρομοκράτες της Χαμάς… [photos, video]

Δύο από τους νεκρούς ομήρους. Photo via Twitter@ @AvivaKlompas




Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια μαχών στη Σετζάγια της βόρειας Γάζας σήμερα το πρωί, ισραηλινά στρατεύματα κατά λάθος θεώρησαν τρεις Ισραηλινούς ομήρους ως απειλή και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τους σκοτώσουν.

Ο Χάγκαρι είπε χαρακτηριστικά ότι ο Ισραηλινός Στρατός φέρει την ευθύνη για το «τραγικό περιστατικό».

  • «Πρόκειται είναι μια περιοχή όπου οι στρατιώτες συνάντησαν πολλούς τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων βομβιστών αυτοκτονίας»,πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων κατονομάζει τους ομήρους ως Yotam Haim, ο οποίος απήχθη από τη Χαμάς από το Kfar Aza, και Samer Talalka, που απήχθη από το Nir Am. Ο τρίτος όμηρος δεν κατονομάστηκε μετά από αίτημα της οικογένειάς του.

  • Ερωτηθείς πώς οι όμηροι μπόρεσαν να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία της Χαμάς, ο Χαγκάρι είπε ότι ο στρατός πιστεύει πως «οι τρεις Ισραηλινοί τράπηκαν σε φυγή ή εγκαταλείφθηκαν από τους τρομοκράτες που τους κρατούσαν σε ομηρία».

Στη δήλωσή του, ο Χάγαρη ανέφερε ότι «μετά τον πυροβολισμό, κατά τη διάρκεια σάρωσης και έρευνας, προέκυψε άμεση υποψία για την ταυτότητα των νεκρών και τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν γρήγορα για εξέταση στο Ισραήλ, όπου και αναγνωρίστηκαν ως όμηροι».

  • «Αυτό είναι ένα θλιβερό και οδυνηρό γεγονός για όλους μας και ο Ισραηλινός Στρατός φέρει την ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν», λέει.

Ο Χάγκαρι πρόσθεσε ότι ο Ισραηλινός Στρατός άρχισε αμέσως να ερευνά το περιστατικό.

  • «Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα σε μια ζώνη μάχης όπου τα στρατεύματα αντιμετώπισαν πολλούς τρομοκράτες τις τελευταίες ημέρες, και σήμερα, και έδωσαν σκληρές μάχες»,είπε χαρακτηριστικά.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνάντησαν βομβιστές αυτοκτονίας, ενώ δέχθηκαν και επιθέσεις κατά τις οποίες τρομοκράτες προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις δυνάμεις μας και να τις τραβήξουν σε ενέδρα. Λίγο μετά το τραγικό συμβάν, συνέβη άλλη μια συμπλοκή με τρομοκράτες κοντά στο σημείο του συμβάντος», είπε ο εκπρόσωπος.

Τέλος είπε  ότι ο Ισραηλινός Στρατός εξακολουθεί να εργάζεται για να «συλλέξει τα γεγονότα και να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες του συμβάντος», αλλά εν τω μεταξύ νέα πρωτόκολλα για τον εντοπισμό ομήρων μεταφέρθηκαν στις χερσαίες δυνάμεις, ώστε «να κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν ένα άλλο τραγικό συμβάν σαν αυτό».

«Ο Ισραηλινός Στρατός εκφράζει βαθιά θλίψη για την καταστροφή και συμμερίζεται τη θλίψη των οικογενειών. Ας είναι ευλογημένη η μνήμη τους», προσθέτει η Χαγκάρι.

 

Με πληροφορίες από The Israel Times\

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση του Άλεξ: Επιστρέφει στη γιαγιά του ο Βρετανός έφηβος που χάθηκε σε ηλικία 11 ετών, όταν η μαμά του του ανακοίνωσε ότι θα μετακομίσουν στη Φινλανδία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: