Συνέρχεται το ΣΑ του ΟΗΕ για την επίθεση στο Μπέλγκοροντ: Η Ρωσία επικρίθηκε στην προηγούμενη συνεδρία * Η Ουκρανία καταγγέλλει νέα επίθεση στο Χάρκιβ [video]

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. EPA, JUSTIN LANE




Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται στις 23.00 ώρα Ελλάδος με θέμα συζήτησης την επίθεση στο Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Εθνη.

«Σήμερα (…) θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έπειτα από αίτημα της Ρωσίας για τα πλήγματα στο Μπέλγκοροντ», ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ρωσική αποστολή.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από δύο μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.




Σημειώνεται ότι η Ρωσία επικρίθηκε έντονα για το μπαράζ επιθέσεων που εξαπέλυσε το προηγούμενο 24ωρο με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.




Ο απολογισμός της σημερινής επίθεσης κατά της ρωσικής πόλης Μπέλγκοροντ αυξήθηκε στους 18 νεκρούς και 111 τραυματίες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Στο Μπέλγκοροντ, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 18 άτομα, 11 κάτοικοι τραυματίσθηκαν», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram.

Τελευταία εξέλιξη σύμφωνα με την Ουκρανία, είναι ότι επλήγησαν μη στρατιωτικοί στόχοι από ρωσική επίθεση στο Χάρκιβ πριν από λίγη ώρα. Μεταξύ άλλων, χτυπήθηκε συγκρότημα διαμερισμάτων και έχουν τραυματισθεί οκτώ άνθρωποι, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χάρκιβ Ολεγκ Σινεχούμποφ στο Telegram .

«Οι κατοχικές δυνάμεις έπληξαν στον κεντρικό τομέα του Χάρκιβ…χτύπησαν αποκλειστικά μη στρατιωτικές υποδομές». «Σε αυτές περιλαμβάνονται ένα ιατρικό ίδρυμα, συγκροτήματα κατοικιών, καταστήματα και δημόσιοι χώροι», έγραψε ο κυβερνήτης διευκρινίζοντας ότι η ρωσική επίθεση περιλάμβανε έξι πλήγματα.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από το Kharkiv Palace Hotel στο κέντρο της πόλης που έχει υποστεί ζημίες.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, Κίεβο , Ουκρανία

Η Ρωσία ζητά την σύγκληση του ΣΑ μετά την επίθεση στο Μπέλγκοροντ: ο Κίεβο δεν έχει ακόμα αντιδράσει στις ρωσικές κατηγορίες.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: