Συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμώξεων για έξαρση κορωναϊού και γρίπης: Σκέψεις για επαναφορά μάσκας στα νοσοκομεία

FILE PHOTO: Νοσηλευτικό προσωπικό σε μονάδα εντατικής θεραπείας. EPA, SEM VAN DER WAL




Συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Λοιμώξεων με κύριο θέμα την λήψη απόφασης για την επιβολή του μέτρου της μάσκας στα νοσοκομεία και τις μονάδες φιλοξενίας ατόμων με προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Επιτροπή συνεδριάζει καθώς επικρατεί ανησυχία στους ειδικούς μετά την αύξηση των κρουσμάτων τόσο του κορωναϊού όσο και της γρίπης, αύξηση που καταγράφεται αυξητική τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα κρούσματα κορωναϊού αλλά και οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί ανησυχητικά σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει σε εβδομαδιαία βάση ο ΕΟΔΥ, ενώ οι ουρές έξω από τα φαρμακεία για τη διενέργεια rapid test ή την αγορά self test μεγαλώνουν είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας, είχε αποφασιστεί στα τέλη Ιουλίου του 2023 παράλληλα με την κατάργηση της υποχρεωτικής διενέργειας rapid test από τους εργαζόμενους σε δομές υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Για έκρηξη ιώσεων με πρώτον τον κορωναϊό μετά τις γιορτές, προειδοποιεί ο καθηγητής Τζανακάκης: Ουρές στα φαρμακεία και πάλι για τεστ και αντιϊκά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: