Συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Βασιλιά Αμπντάλα στο Αμάν και διευρυμένες συνομιλίες

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Βασιλιά Αμπντάλα. ΦΩΤΟ: ΓΤΠ ΡΙΟ




Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, στο Αμάν.

Οι δύο ηγέτες είχαν πρώτα κατ΄ιδίαν συνάντηση και ακολούθως, παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες υπό μορφή γεύματος εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1μμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφθασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Αμάν, της Ιορδανίας, και στη συνέχεια μετέβη στο Παλάτι, όπου τον υποδέχθηκε ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β’, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και ακολούθως ο Πρόεδρος και ο  Βασιλιάς είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση, προστίθεται.

Στη συνέχεια, παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες υπό μορφή γεύματος εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίον συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Αμάν, Μιχάλης Ιωάννου, η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου, Μαριλένα Ραουνά και η Πολιτική Διευθύντρια του Υπουργείου Εξωτερικών, Σαλίνα Σιάμπου, θα επιστρέψει στην Κύπρο γύρω στις 3μμ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ,
Λευκωσία, Κύπρος

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από Ελλάδα σε Κύπρο: Ετοιμότητα για ενδεχόμενη αύξηση προσφυγικών ροών από τη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: